Na vsebino
Interaktivni vodeni ogled

Šola zmajeslovja: Začarani zmaji

16. okt ob 11:00, Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.

Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko – pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Začarani zmaji
Profesor je ob zadnjem obisku sveta zmajev ugotovil, da se je v zaščitnem sloju, pojavila črna luknja, ki se počasi širi; ko bo dovolj velika, bo v njihov svet vstopila čarodejka – profesorjeva sestra črnega srca in zavladala njihovemu svetu. Začarala je zmaje in ugrabila profesorjevega zmaja, njegovega najboljšega prijatelja. Gorje … le kaj bo še sledilo? Čarodejka meni, da smo tako nemočni, da tudi če nam pomaga z namigi, ne bomo nikoli preklicali uroka in rešili zmajev. Pa je temu res tako?

Vabljeni tudi na naslednjo nepozabno pustolovščino:
20. 11. 2021 ob 11.00: Eliksir življenja

Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti.

Vstopnice

Cena vstopnice: 5,00 EUR (za posamezni termin)

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.