Na vsebino
Dan odprtih vrat

Ta veseli dan kulture na Ljubljanskem gradu

03. dec od 10:00 do 18:00, Zbirno mesto: Most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad

Ob obletnici rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna bodo 3. decembra številne kulturne ustanove na široko odprle svoja vrata za kulturne navdušence. Na Ta veseli dan kulture lahko brezplačno obiščete tudi Ljubljanski grad in spoznate številne zanimive programe za njegovimi zidovi, kot sta stalni razstavi Grajsko orožje, Slovenska zgodovina, Lutkovni muzej, si ogledate kratek predstavitveni film o zgodovini Grajskega griča in Ljubljanskega gradu v Virtualnem gradu, se povzpnete na Razgledni stolp ali se udeležite katerega izmed brezplačnih vodenih ogledov po gradu ali po razstavah.

Termini vodenih ogledov:
-    po Ljubljanskem gradu (za odrasle): ob 10. uri;
-    po razstavi Slovenska zgodovina (za odrasle): ob 11. uri;
-    Časovni stroj; Od Emone do mestnega simbola (za odrasle): ob 15. uri;
-    Pobeg viteza Erazma (za otroke od 6. leta dalje): ob 16. uri;
-    po Ljubljanskem gradu (za odrasle): ob 16. uri.

Vsi vodeni ogledi bodo v slovenskem jeziku.

Pridružite se nam in preživite nepozaben Ta veseli dan kulture na najvišji točki v prestolnici!

Za obisk Ljubljanskega gradu priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. Na ta dan je enotna, znižana cena za povratno vozovnico v vrednosti 3 €.


Dogodek bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19. Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev. PCT pogoj je potreben za vse obiskovalce, starejše od 12 let.

Vstopnice

Zaradi omejenega števila udeležencev posameznih vodenih ogledov je zaželeno, da se najavite po telefonu 01 232 99 94, vsak dan med 10. in 18. uro ali po elektronski pošti: virtualni-grad@ljubljanskigrad.si. Vodeni ogledi so namenjeni izključno posameznikom.