Na vsebino
Pripovedovalsko-glasbena predstava Slovenske ljudske pravljice iz zapuščine Milka Matičetovega

Tristo zajcev

19. nov ob 18:00, Grajsko gledališče, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Idejna zasnova: Anja Štefan
Nastopajo: Anja Štefan, Ciril Horjak in Janez Dovč

Predstava Tristo zajcev je nastala ob stoti obletnici rojstva slovenskega folklorista Milka Matičetovega. Temelji na istoimenskem izboru ljudskih pripovedi, ki jih je iz Matičetove zapuščine izbrala in za objavo pogladila Anja Štefan. V njem je 44 pravljic in povedk – znanih in neznanih, dolgih in kratkih, čudežnih in humorno vsakdanjih, človeških in živalskih. Na naši prireditvi bo Anja povedala nekaj svojih najljubših, kot pripovedovalec se ji bo pridružil Ciril Horjak, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbel Janez Dovč.


Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Je ustanoviteljica pripovedovalskega festivala Pravljice danes. Kot raziskovalka pripovednega izročila je skoraj dve desetletji sodelovala z Milkom Matičetovim z željo, da bi se objavile pripovedi iz njegovih rokopisov. Našla jim je pot v številne Cicibane, priljubljeno knjigo Za devetimi gorami in v znanstveno monografijo Anton Dremelj – Resnik. Pravljice Matičetovega pomenijo glavnino njenega pripovedovalskega repertoarja.

Risar Ciril Horjak ljubezen do pripovedi neguje že od malih nog. Zgodbe pripoveduje s slikami. V stripu in karikaturi, ki sta njegovi glavni izrazni sredstvi, rahločutno komentira družbene in socialne razmere pri nas ter v drobnih detajlih razkriva utrinke iz svojega  najbližjega sveta. V pripovedovanju se rad sprehaja med knjižnim jezikom in koroškim narečjem, besede zlahka zasuka v humorno stran.

Harmonikar, skladatelj in diplomirani fizik Janez Dovč sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledaliških projektov. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka, trenutno pa deluje v zasedbah Dovč & Krmac & Volk, Dovč & Gombač, Brina Vogelnik & Janez Dovč, Jararaja idr. Zelo uspešno nastopa tudi s svojim avtorskim projektom Tesla.


Primerno za otroke od 6. leta in pravljic željne odrasle.

Ob udeležbi na predstavi je obvezno nošenje maske.

 

Pokrovitelj:

Zavarovalnica-triglav.png

Vstopnice

Cena vstopnice: 5,00 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
Število vstopnic je omejeno.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Kontakt

Pokukajte na police

Pokukajte na police

Po ogledu ječ in odkrivanju vseh temačnih skrivnosti življenja za rešetkami je čas, da si privoščite kaj veselega, recimo nakupovanje v grajski trgovinici.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!