Zmaji sodijo med najstarejša mitološka bitja; ker le redki simboli zaznamujejo človeško civilizacijo tako široko in podrobno kot zmajski, je proučevanje zmajev dandanes posebna veda.

Tako na Ljubljanskem gradu že dolga stoletja živi profesor zmajeslovja, ki proučuje skrivnosti sveta zmajev. Stari sivobradi gospod ima zelo posebne sposobnosti, saj na primer razume zmajevo govorico. S pomočjo svojega zmaja nemalokrat skuha čarobni napoj, ki lahko ozdravi marsikatero bolezen. Seveda pa zdravilna moč ne izhaja samo iz skrivnostnih napitkov, saj vsi vemo, da so zmajeve sposobnosti in talenti brezmejni. Pomembno je tudi to, da se širi znanje o zmajih, zato se je profesor odločil, da nas bo skupaj s svojo vajenko – pustolovko najprej preizkusil, če smo iz pravega testa, da postanemo pravi zmajeslovci. In če uspešno prestanemo vse zmajeskušnje – zmajske preizkušnje, se bomo lahko skupaj z njim podali na čisto pravo zmajsko pustolovščino!

RAZPRODANO!  V ponedeljek, 29. 10. 2018, se bomo s pustolovko odpravili na zmajeskušnjo po razstavi Zmaj vseh zmajev, ki nam jo je pripravil profesor zmajeslovja. Seznanili se bomo z vrlinami pravih pustolovcev, spoznali, od kod so zmaji prišli, in skozi zgodbe odkrivali njihovo usodo. Zaradi številnih hudodelstev in lažnih prepričanj so se zmaji zatekli v svoj svet. Zmotno pa je prepričanje, da vanj ne moremo vstopiti tudi mi. Profesor nam bo zaupal, kako lahko to storimo, in nas naučil izdelati zmajski lovilec sanj, ki nam bo pomagal vstopiti v svet zmajev … če bomo le imeli dovolj zaupanja in veliko pozitivnih misli.

RAZPRODANO!  V torek, 30. 10. 2018, nas bo pustolovka odpeljala na čisto pravo avanturo po grajskem podzemlju, v katerem bomo odkrivali zmajske skrivnosti in iskali skrivno sestavino, ki jo profesor potrebuje za svojega zmaja. Le za kaj jo potrebuje? To nam bo povedal kar sam; če pa se bomo izkazali, nam bo zaupal tudi, kako se zmaji zabavajo. Imajo namreč sila nenavadne igre in igrače. Sila nenavadno igračo si bomo lahko izdelali kar v profesorjevem laboratoriju, če bomo le našli vse potrebno zanjo …


Cena vstopnice: 5,00 € (za posamezen dan)

Počitniške delavnice so namenjene starejšim predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol.

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter www.mojekarte.si. Število mest je omejeno.

Za obisk delavnic priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Nazaj na seznam