Vabimo vas, da 8. februar, dan spomina na največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, preživite v naši družbi.

Na osrednji kulturni praznik si boste lahko vsi kulturni sladokusci brezplačno ogledali stalni razstavi Slovenska zgodovina in Lutkovni muzej, kratki film o zgodovini gradu ter se povzpeli na Razgledni stolp, od koder se odpira čudovit pogled na mesto pod Grajskim gričem. Imeli boste tudi edinstveno priložnost, da obiščete tematsko razstavo Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na slovenskem, ki le dan kasneje, v nedeljo, 9. februarja, zapre svoja vrata.
Poleg tega se nam boste lahko pridružili na katerem izmed brezplačnih vodenih ogledov; grajski vodniki vam bodo zaupali številne zgodbe, ki so se skozi stoletja tkale za grajskimi zidovi.

Termini vodenih ogledov:
-  po razstavi Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na slovenskem: ob 11. uri;
Časovni stroj; Od Emone do mestnega simbola: ob 12. uri in 14. uri;
-  po razstavi Slovenska zgodovina: ob 13. uri;
-  po Ljubljanskem gradu: ob 16. uri;
Friderik Prvi – pregnana podgana in njena ukana (za otroke od 5. leta dalje): ob 15. uri.

Zbirno mesto za vodene oglede: most pred glavnim vhodom.

Vodeni ogledi bodo v slovenskem jeziku z izjemo Časovnega stroja, ki bo v obeh terminih na voljo tudi v angleškem jeziku.

Pridružite se nam in preživite nepozaben Prešernov dan na najvišji točki v prestolnici!

Zaradi omejenega števila udeležencev posameznih vodenih ogledov je zaželeno, da se najavite po telefonu: 01 232 99 94, 041 732 654 ali po elektronski pošti: virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

Vodeni ogledi so namenjeni izključno posameznikom.

Za obisk Ljubljanskega gradu priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Nazaj na seznam