Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših ved, vendar je kljub temu od vseh najmanj raziskano. Tako še dandanes prihaja do velikih nesoglasij o tem, ali so zmaji sploh kdaj obstajali ali pa so le plod človeške domišljije. Proučevanje zmajev pa je v resnici zelo resno terensko delo, ki zahteva od vsakega pravega zmajeslovca veliko mero previdnosti, drznosti, poguma ter vztrajnosti, saj … Le kako bi sicer lahko prišel do novih spoznanj?

Eden takšnih je tudi profesor zmajeslovja, ki živi na Ljubljanskem gradu in zmaje proučuje že vrsto let. Za mlade in nadobudne raziskovalce je pripravil posebno presenečenje. Vendar, pozor! Najprej se boste morali podati na posebno zmajeslovno pot, na kateri so predstavljena vsa najnovejša vznemirljiva odkritja iz sveta zmajev, ne bo pa manjkalo niti najrazličnejših zmajeskušenj – zmajskih preizkušenj, ki bodo razkrile, ali premorete vrline pravih zmajeslovcev. Si upate?


Cena vstopnice: 5,00 EUR

Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti.

Trajanje: 1 ura

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.


Za obisk vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vodeni ogled za organizirane skupine v času trajanja razstave (26. 4. – 18. 11. 2018) izvajamo tudi po predhodni najavi. Dodatne informacije in rezervacije na: virtualni-grad@ljubljanskigrad.si ali +00386 1/232 99 94.

Nazaj na seznam