Na vsebino
Pestro dogajanje za vso družino

Festival

13. Grajski dnevi

18. maj 2024 - 19. maj 2024

Današnja podoba Ljubljanskega gradu bi bila zagotovo povsem drugačna, če ga ne bi 16. maja 1905 od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil takratni župan Ivan Hribar in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem. S tem je grad prešel v last mesta Ljubljane, vizionarski mož pa je imel z njim velike načrte, ki so se dobro stoletje po njegovem odkupu tudi uresničili: grad je postal pomembno kulturno središče slovenske prestolnice. V počastitev jubileja pripravljamo Grajske dneve, ki se letos odvijajo že trinajstič.

V soboto, 18. 5. 2024, bo potekal lov na skrivnosti. Na grad je prispela posebna skrinja, katere skrivnost privablja čudežnike, škrate, vilince in druga magična bitja od blizu in daleč. Cesarju je tega dovolj, zato v soboto, 18. maja, vabi vse, ki si upajo poskusiti razrešiti skrivnost, naj se preizkusijo v izzivih. Tisti, ki jim ta naloga ne bo dovolj, pa se lahko spopadejo še z reševanjem drugih skrivnosti in ugank.

Program po urah in podrobnejši opis dogodka.  

SREDNJEVEŠKI TABOR IN DAN ODPRTIH VRAT

V nedeljo, 19. 5. 2024, na dan odprtih vrat, boste imeli obiskovalci priložnost, da raziščete vse grajske kotičke ter si brezplačno ogledate stalne in občasne razstave. Velik pečat dnevu pa bo nedvomno vtisnil srednjeveški tabor v Grajskem parku. Vsi radovedni, lačni in željni viteškega in plemiškega življenja – vljudno vabljeni!

Program po urah in podrobnejši opis dogodka.

 

Obiščite nas in doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!

Za obisk posameznih dogodkov v sklopu 13. Grajskih dni priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.
V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na drugi konec tedna v septembru: na soboto, 7., in nedeljo, 8. septembra 2024. Obvestilo o tem bo objavljeno na spletni strani in FB-strani Ljubljanskega gradu.

 

Dogodki