Na vsebino
Vodeni ogled za otroke (6+) in odrasle

70 let skrivnosti

29. feb ob 10:00, zbirno mesto: Knjigarna LGL, Ljubljanski grad

Lutkovno gledališče Ljubljana je praznovalo 70 let svojega delovanja. Za nami je prvih 70 let predstav, pravljic, spominov in skrivnosti, ki bi jih radi delili z vami.

Vodeni ogled 70 let skrivnosti se začne z raziskovanjem skritih kotičkov Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer si bomo ogledali različne prostore gledališča in prisluhnili starim zgodbam o začetkih našega gledališča. Potem se bomo z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad, kjer se nahaja Lutkovni muzej in v katerem so na ogled nekatere naše najstarejše lutke – v 70 letih so tudi one doživele in preživele mnogo zanimivega in presenetljivega: prve uspehe, pisma oboževalcev, poti v tujino, uničujoč požar, ki je med drugim vzel Zvezdico Zaspanko, mnoge selitve, popotovanja z "modrim avtobusom" in še in še.

Na zvočno-vizualnem potovanju v preteklost 70 let skrivnozbirno mesto: Knjigarna LGL, Ljubljanski gradsti se bomo srečali s 70 leti slovenske lutkovne zgodovine, si jo ogledali, se je dotikali in ji prisluhnili.

Vstopnice

Cena vstopnice za eno osebo je 10 evrov, vključuje pa vodstvo po Lutkovnem muzeju, ogled zaodrja Lutkovnega gledališča Ljubljana in vožnjo z vzpenjačo.

Vstopnice prodaja blagajna LGL, Petrol, spletna prodaja mojekarte.si

Vstopnina: 10.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.