Na vsebino

Avsenikov večer z gosti – 70 let Avsenikove glasbe - RAZPRODANO

22. jun 2023 ob 20:30, Ljubljanski grad

RAZPRODANO!

 

V letu 2023 mineva 70 let, odkar so zazveneli prvi toni Avsenikovih viž. Brata Avsenik sta svoje muziciranje iz domače Jožovčeve gostilne v Begunjah ponesla v svet. Sprva po bližnjih vaseh, kasneje pa na največje odre širom Evrope, Severne Amerike, Kanade, ... Ansambel bratov Avsenik je tako gostoval v prestižni Berlinski filharmoniji, večkrat so razprodali münchensko Olympiahalle, ljubljansko Halo Tivoli, odpirali so polete v Planici, gostovali na olimpijadi v Sarajevu, prejeli mnogo nagrad za število prodanih nosilcev zvoka in so bili mnogokrat odlikovani za svoje delo.

Po zaključku delovana Ansambla bratov Avsenik, so glasbeno krmilo prevzeli Gregor Avsenik s svojim ansamblom ter Gašperji; leta 2009 pa je harmonika ponovno prišla v Avsenikove roke. Sašo Avsenik, vnuk Slavka, je na znameniti oddaji Musikantelstadl v Passau prvič zaigral s svojimi muzikanti. Po štirinajstih letih lahko mirno zapišemo, da Sašo upravičuje nasledstvo dedka na harmoniki. S svojim ansamblom polni koncertne dvorane po Sloveniji in tujini, 3 x je že razprodal Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, sprejemal slovenske športne junake, pesem Ena bolha na pomoč pa trenutno kraljuje na lestvicah slovenske narodno-zabavne scene.

Sašo in Gregor pa nista edina predstavnika Avsenikove družine, ki se glasbeno udejstvuje. S pomočjo Gregorja Avsenika je svoj glasbeni prvenec izdala tudi Monika Avsenik. Njuna skladba Morda pa nekoč, ki je posvečena pokojnemu Slavku Avseniku, se je dotaknila srca mnogih poslušalcev.

V pravljičnem ambientu Ljubljanskega gradu pripravljajo Monika, Gregor in Sašo Avsenik s svojim ansamblom Avsenikov večer, posvečen praznovanju 70. obletnice Avsenikove glasbe. V svoje goste so povabili imenitna imena slovenke glasbe, ki so svojim doprinosom zaznamovali bogato Avsenikovo glasbeno dediščino ali pa so se v svojem glasbenem delovanju poklonili Avsenikovi glasbi.

Vljudno vabljeni!Organizator dogodka: Kulturno društvo Ansambla Saša Avsenika

Vstopnice

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Eventim in na Eventim.si

Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.