Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Balkan Boys

26. apr 2024 ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Ko je leta 2007 pevec in trobentač Rok Nemanič Nemo prvič obiskal festival Gučo – srce trubaške glasbe in energije, je začutil povezovalno moč balkanske glasbe. Dve leti pozneje je zbral skupino mladih akademskih glasbenikov in z njimi začel zgodbo, v kateri naj bi prek balkanskih ritmov in melosa poustvarjali tisto pravo balkansko dušo in energijo, ki združujeta ljudi vseh generacij. Istega leta je nastala skupina Balkan Boys. Leta 2012 so avtorske pesmi predstavili na albumu From Zabledam. Sodelovali so s prepoznavnimi imeni iz Slovenije in tujine ter sčasoma ustvarili unikaten glasbeni slog balkan pop fusion. Leta 2015 so izdali album Radio Me Gusta. Zasedba v svojih pesmih na svež, inovativen in sebi lasten način ohranja idejo balkanske glasbe, prepleteno z ritmi skaja in rumbe. Z željo po širitvi obzorij glasbenega ustvarjanja je leta 2019 nastal nov album Welcome to the Gipsyland.

Zasedba se je tokrat posvetila predvsem raziskovanju etna in romske (gipsy) glasbe. Gipsyland je mišljen kot kraj, kjer uživamo v dobri glasbi, se prepustimo energiji ter smo drug drugemu prijatelji.

 

 


Zasedba:
Rok Nemanič Nemo – vokal, trobenta
Matija Marion – saksofon
Andrej Štrekelj – trobenta
Emir Ibrakić – kitara
Žiga Vehovec – harmonika
Ilj Pušnik – kontrabas, basovska kitara
Uroš Nemanič – bobni

Glasbena zvrst: balkan pop fusion

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 14 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

14.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.