Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Blaž Mencinger

09. dec ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Blaž Mencinger je kitarist, ki ga je nadarjenost za pisanje pronicljivih besedil pripeljala do vloge kantavtorja. Svoj nastop gradi na intimnih glasbenih pripovedih, ki jih hudomušno poveže v širšo zgodbo. Glavna tema so ljubezen in druge krivice sveta s pridihom samoironije, glasbeno pa se giblje med zvrstmi, kot so pop, indie in jazz.

Glasbene sopotnike je nabiral na svoji bogati glasbeni poti, na kateri je igral v žanrsko raznolikih zasedbah. Začel je kot kitarist v zasedbi Jazz in the pants, ki je že pred desetletjem preigravala tudi njegovo avtorsko glasbo.

Kot kantavtor se je občinstvu predstavil na začetku leta 2021. Po osvojitvi druge nagrade na festivalu kantavtorjev (Kantfest) je naznanil samostojno glasbeno pot z izidom prvenca Tebe ni, sledila je skladba Obrvi; obe sta bili na radijskih postajah dobro sprejeti. Marca 2022 je izšel njegov debitantski EP z naslovom Ujetnik spominov.Zasedba
Blaz Mencinger – kitara in vokal
Luka Dobnikar – bas in spremljevalni vokal
Pavel Čebašek – bobni
Matic Štemberger – klaviature

Poseben gost: Vazz

Glasbena zvrst: indie/soul


Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.