Na vsebino
Praznična delavnica

Delavnica adventnih venčkov - RAZPRODANO

30. nov od 17:00 do 19:00, Zmajev brlog, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Na božični čas se pripravljamo postopoma. Čas, ki obsega štiri nedelje pred božičem, imenujemo advent. V tem času se izdela adventni venec. To so počeli že staroverci, ki so svoje domove krasili z različnimi okrasji iz zimzelenih rastlin. Vendar je prve adventne venčke, kakršne poznamo danes, naredil evangeličanski duhovnik v Nemčiji v prvi polovici 19. stoletja – za otroke v sirotišnici, da bi mednje prinesel veselje in upanje. Običaj se je razširil po vsej Nemčiji in od tam v druge evropske države, kasneje tudi v Ameriko. Ob koncu stoletja se je udomačil povsod po svetu, kjer živijo kristjani; pri nas se je uveljavil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

V predprazničnem času bomo organizirali delavnico adventnih venčkov, na kateri bo vsak udeleženec ustvaril svoj poseben adventni venček, in z njim prinesel v svoj dom mir in spokojnost.

KDO
Delavnice se lahko udeležijo vsi, ki bi si želeli izdelati svoj adventni venček.
Delavnice se lahko udeležijo tudi otroci starejši od šestih let, vendar samo v spremstvu odrasle osebe, ki se udeležuje delavnice.

KAJ
Uvodoma vam bomo predstavili slovensko ljudsko izročilo adventnega časa in tehniko izdelovanja adventnih venčkov. Nato boste izdelali svoj adventni venček, ki ga boste lahko odnesli domov.

MATERIAL
Ves potreben material dobite na delavnici in je vključen v ceno. Zaradi lažjega in hitrejšega dela je zaželeno, da prinesete svojo vročo pištolo in vrtne škarje za rezanje smrekovih vej.

 

DODATNE INFORMACIJE dobite po telefonu številka 031 397 311.

Da ne bi zamudili naslednjih dogodkov, vam svetujemo, da se prijavite na e-novičke.

Vstopnice

CENA: 20 € na osebo

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

20.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.