Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Denise Dantas quintet

17. nov ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je oblikovala edinstven avtorski izraz, v katerem znotraj sodobne brazilske glasbe združuje sambo in vplive inovativnega sodobnega jazza, atraktivno zvočno kombinacijo najboljšega iz obeh umetniških izrazov pa skupaj s skupino artikulira tudi kot brazilski jazz. Z glasbeniki je ustvarila prepoznaven zvok sambe z elementi jazza in ga predstavlja pod imenom »Sambei no Jazz«. Tehnično izjemno podkovani kvintet izvaja avtorske skladbe in prearanžirane brazilske standarde, bogate melodije in čvrsti ritmi pa podpirajo doživeto vokalno interpretacijo Denise Dantas. Brazilska pevka prepeva o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti svoje domovine, ne umanjkata pa tudi romantična lirika in glasba protesta.

Svojo umetniško pot je Denise Dantas začela v 80. letih kot pevka v lokalnih klubih v mestu Feira de Santana v brazilski zvezni državi Bahia. Bahia in prestolnica Salvador veljata za središči brazilske glasbe, Denis pa si je z razpoznavnim vokalom in številnimi zmagami na pevskih tekmovanjih utrla pot v ospredje glasbene scene. Sodelovala je z uveljavljenimi izvajalci, kot so Geronimo, Vevé Calazans, Saul Barbosa, Tonho Materia, Paulinho Boca de Cantor in Master Fred Dantas.

Prepustite se brazilski glasbeni atrakciji!

 Zasedba:
Denise Dantas – glas
Egon Boštjančič – kitara
Primož Podobnik – bobni
Roberto Franceschini – bas
Davide Tomasetig – klaviature

Glasbena zvrst: brazil

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.