Na vsebino
Vodeni ogled po Ljubljanskem gradu

FESTIVAL BOBRI: Po poteh cesarja Friderika III. Habsburškega - ZASEDENO

12. apr od 16:30 do 17:30, zbirno mesto: most pri glavnem vhodu, Ljubljanski grad

VSTOPNICE SO ŽE POŠLE

Cesar Friderik III. Habsburški je bil leta 1440 izvoljen za nemškega kralja, leta 1452 pa je postal cesar Svetega rimskega cesarstva. Bil je zadnji cesar, ki ga je okronal papež, in prvi Habsburžan na tem položaju. V svojo last je prejel tudi Ljubljanski grad, ki je tako postal deželnoknežji grad. Namen vodenega ogleda je prepoznati zgodovinsko vlogo mesta in gradu ter njuno povezanost, spoznati tedanje navade ter razslojenost družbe, ki je določala tudi način oblačenja in bonton.

Skupaj bomo odkrivali odgovore na številna vprašanja, kot so: so ob sklepanju pogodb med seboj res delili zaušnice, ker so verjeli, da si bodo tako dogovor, ki so ga sklenili, lažje zapomnili? So na srednjeveških gradovih in dvorih res po mili volji praznovali ter prirejali veličastne pojedine?

Kakšne specialitete so si privoščili premožni in kaj so imeli na jedilniku revnejši sloji? Poleg tega pa bomo spoznavali številne zanimivosti iz življenja Habsburžanov – mogočne dinastije, ki je več stoletij vladala tudi večini ozemlja današnje Slovenije.

Program je namenjen otrokom od 6. leta do 10. leta.

 

Tukaj lahko dostopate do spletne strani festivala Bobri.

bobri logo2

Vstopnice

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na elektronskem naslovu petra.kucic@ljubljanskigrad.si.

Za obisk vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Prost vstop
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Festival Bobri

15. edicija Ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo potekala med 25. marcem in 15. aprilom 2023.

Prikaži dogodke