Na vsebino
Doživljajski vodeni ogled

FESTIVAL BOBRI: Pobegli vitez - ZASEDENO

23. sep od 17:00 do 18:00, Ljubljanski grad

Vitezi so bili pogumni srednjeveški bojevniki, živeli so pustolovsko in razburljivo življenje. Pred sovražniki so neustrašno branili ozemlje svojega gospodarja, se zavzemali za šibke in nemočne ter neutrudno preganjali hudodelce. Vitez pa ni mogel postati vsak. Le izbranci so se lahko udeležili viteške šole, v kateri sta bila na preizkušnji njihova pogum in dobrosrčnost, in le tisti, ki so uspešno opravili vse naložene izzive, so si na koncu prislužili viteški naziv.

Na potepu po gradu bomo izvedeli veliko zanimivosti iz življenja vitezov, kot so: kdo so bili izbranci, ki so lahko postali vitezi, kako je potekala viteška šola, kdo je bil paž in kdo oproda, kako je potekala slovesna povitezitev in kakšen je bil viteški kodeks, ki so ga morali spoštovati prav vsi vitezi. Hkrati pa bomo poskušali razrešiti uganko, kdo je bil skrivnostni vitez, ki je grad obiskal le za kratek čas, nato pa brez sledi izginil v neznano.

Program je namenjen otrokom od 5. do 9. leta starosti in traja 60 minut.Festival bo potekal med 18. septembrom in 2. oktobrom.

Več informacij je dostopnih na: www.bobri.si  
KATALOG FESTIVALA


Za obisk kulturnih prireditev morajo osebe izpolnjevati enega od treh pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

 

Vstopnice

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na tel. št. 051 624 239 ali elektronskem naslovu petra.kucic@ljubljanskigrad.si.