Na vsebino
Humoren pogovorni večer

Glave na gradu: Dvorni norčki

14. mar ob 17:30, Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Zabavali so dvor in bili so edini, ki so si v svoji norčavosti drznili kralju v obraz zabrusiti bridko resnico, ki mu ni bila pogodu. Koliko dejanskih dvornih norcev sploh poznamo in kako so našo percepcijo oblikovali literarni ter filmski liki, ki so nosili norčevske cape?
Voditeljema podkasta Glave, Boštjanu Gorencu – Pižami in Anžetu Tomiću, se bo pridružil Nik Škrlec, igralec, voditelj in mož mnogoterih spretnosti, ki se ukvarja tudi z raziskovanjem humorja. Skupaj bodo odpihnili prah z Yorickove lobanje, prisluhnili prerokbam Karoglavca iz Igre prestolov in skušali ugotoviti, koliko stičnih točk imajo dvorni norci s commedio dell'arte.

Boštjan Gorenc – Pižama je avtor sLOLvenskih klasikov 1 in prevajalec knjig, v katerih je nastopilo kar nekaj dvornih norcev. Izpit iz elizabetinske dramatike je opravil z devetko, tako da zlahka blefira poznavanje Shakespeara.

Anže Tomić vodi mrežo Apparatus. Če podkasti mreže ne bi bili poslušani, bi prav tako govoril v mikrofon, tako pa govori zato, ker ga ljudje poslušajo. V službi je soavtor podkasta Od bita do bita na Valu 202.

Nik Škrlec je edini igralec, ki je dovolj nor, da se poleg besedil uči na pamet še decimalke števila pi in raziskuje zdravo pamet. Nekoč vajenec italijanskega mojstra commedie dell'arte Antonia Fave se z enako strastjo kot v števila zaganja v klovnovsko, ulično in maskirano komedijo.

>> NE SPREGLEJTE! Glave na gradu: Ivan Tavčar (16. 11. 2023, 17.30) <<

Da ne bi zamudili naslednjih dogodkov, vam svetujemo, da se prijavite na e-novičke.

Vstopnice

Cena vstopnice: 7,00 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

7.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.