Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Rudolf Gas & The Family in Batista Cadillac

30. maj ob 20:00, Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki kontinuirano odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih 12 letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.

Festival bo letos zaradi izrednih okoliščin nekoliko drugačen. Namesto sedmih koncertov bodo štirje. Nastopile bodo zasedbe Sandra Erpe, Mala mestna muzika, Batista Cadillac in Rudolf Gas & The Family, ki jih boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na Prvem programu Radia Slovenija, s pomočjo video streama pa na Facebook in na spletni strani Prvega programa. Načrtovano je tudi predvajanje na TV Slovenija.


Drugi festivalski večer se bosta predstavili dve pop zasedbi: Rudolf Gas & The Family in Batista Cadillac.


Rudolf Gas že vrsto let deluje kot vokalist, aranžer, producent in dirigent Big banda Orkestra Slovenske vojske. Tokrat bo predstavil nov album Svet planet. Album izžareva energijo različnih stilov, od ritem in bluesa ter soula pa vse do jazza.
V zasedbi Rudolf Gas & The Family je devet glasbenikov: Rudolf Gas – vokal in kitara, Miha Recelj – bobni, Dejan Hudoklin – bas, Primož Hudoklin – kitara, Aleš Ogrin – klaviature, Boštjan Bone – trobenta, Nina Merkoci – saksofon ter Maruša Ferenčak in Veronika Strnad kot spremljevalni vokalistki.Batista Cadillac je dvojec dobrih prijateljev, ki si je ime nadel po starodobnem avtu iz kubanskega obdobja pred Castrom. Avtorsko izhajata iz svojega staromodnega okusa, preoblečenega v modernejšo obliko. Urban Lutman in Matija Koritnik sta bila finalista šova Slovenija ima talent 2016. Pust' me do besede je njun avtorski prvenec iz 2018, ko sta se poimenovala Batista Cadillac. Drugi singl z naslovom Stop je izšel spomladi 2019, poleti pa sta se pridružila kolektivu Thomas March in ustvarila plesni hit Neviden. Leta 2019 se jima je pridružila še šestčlanska instrumentalna jazz-funkovska zaseba Pi Jammies in začeli so se živi nastopi po Sloveniji. Kuha se tudi že nov singl.

 


Prvi festivalski večer (29. 5. 2020) se bosta predstavili dve akustični zasedbi: pevka in pesnica Sandra Erpe s spremljevalno skupino in 10-članski orkester z imenom Mala mestna muzika.

V sodelovanju z:

RAS-logo-PRVI-komp2.jpg

 

Pokrovitelj:

Zavarovalnica-triglav.png

Vstopnice

Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.