Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Samo in Barbara Vovk, Robert Petan

27. maj 2021 ob 20:00, Hribarjeva dvorana ali spletni prenos, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Cena vstopnice za dogodek v živo ali spletni prenos: 9.00 €

Kupite vstopnico za dogodek v živo kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Nakup vstopnic za spletni prenos dogodka je možen preko platforme Tretji oder (povezavo najdete na dnu te strani).

*V skladu z vladnim odlokom se kulturnih prireditev lahko udeležijo zgolj osebe, ki imajo dokazilo o negativnem rezultatu testa, prebolelosti ali cepljenju. Natančne pogoje si lahko preberete na tej povezavi. Vzpenjača ni vključena v ceno vstopnice in obratuje do 18:00. Brezplačno parkiranje bo možno ob cesti Slovenskih kmečkih uporov na dan koncerta od 19:00 do 23:00. Info center obratuje do 20:15.

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki kontinuirano odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih 12 letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.

Štirinajsta izvedba festivala se bo letos odvila v zadnjem majskem tednu s koncerti zasedb: Blaž Mencinger, Eva Hren & Goran Rukavina kvintet, Samo in Barbara Vovk (festivalska produkcija), Robert Petan (promocija albuma), Marko Banda (promocija albuma), Vruja (promocija albuma), Metod Banko (festivalska produkcija) in Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel.

Drugi festivalski dan se bosta predstavili zasedbi: Samo in Barbara Vovk ter Robert Petan.

Samo in Barbara Vovk
Duo sestavljata kitarist in pevec Samo Vovk ter violistka Barbara Grahor Vovk. Glasbo dua žanrsko težko opredelimo le z eno besedo, saj navdih črpata iz različnih glasbenih zvrsti, kot so jazz, funk, fusion, popularna, filmska, klasična in ljudska glasba. Rada raziskujeta razsežnosti svojih inštrumentov, kot avtorja novih del in aranžmajev pa poglabljata svoj umetniški glas ter brišeta meje med glasbenimi zvrstmi. Zanima ju tudi povezovanje različnih umetnosti, pri čemer vedno najdeta nove izzive in sveže ideje, ki jih vnašata v svoje delo. Kljub temu da ima igranje v duu svojevrsten čar, sta se ideja in želja o ustvarjanju v večji zasedbi kalili že nekaj časa. Tako je nastal projekt 2 + 3, v katerem s pridruženim jazzovskim triom predstavljata svojo avtorsko glasbo. Kompozicije novega projekta so pisane za vokal, kitaro, violo, klavir, bas in bobne ter vključujejo tudi veliko improvizacije. Na ta način skladatelja izvajalcem dopuščata svobodno okolje za glasbeno izražanje, spontanost in izmenjevanje idej.
Samo Vovk je kot pevec, skladatelj, aranžer in producent prisoten predvsem na vokalnem a cappella prizorišču ter zborovski glasbeni sceni pri nas in v tujini. Skozi svoja dela v zborovski glasbi daje večji poudarek ritmu in groovu. V zadnjem času se bolj intenzivno ukvarja tudi s pisanjem in izvajanjem instrumentalne glasbe.
Barbara Grahor Vovk je jazzovska violistka, skladateljica, aranžerka in pedagoginja. Pravkar je zaključila magistrski študij jazzovske improvizacije za godala na Visoki šoli za umetnost v Münchnu. S svojim ustvarjanjem širi in razvija ritmično ter jazzovsko glasbo za godala.

Zasedba:
Barbara Grahor Vovk – viola
Samo Vovk – vokal, kitara
Leon Firšt – klavir
Ilj Pušnik – bas
Primož Podobnik – bobni

 

Robert Petan je glasbenik v širokem pomenu besede. Ena od njegovih kantavtorskih skladb gre nekako v smislu: »Znajdemo se v vsem, v komadih in v skladbah, solze brišemo in na pogrebih in na svatbah, špilamo za vse, za črne in za blonde, čiribiribele in diridiridonde.«
Pred kratkim je začel razkrivati, kaj so mu leta igranja pustila nekje v malih možganih. S svojimi duhovitimi in odkritimi kantavtorskimi besedili se je leta 2019 udeležil slovenskega kantavtorskega festivala Kantfest in prejel zlato kanto, tako od občinstva kot tudi od strokovne žirije.
Pogosto piše skladbe in besedila za druge pevce in pevke in jih ima v predalu že lep cvetober, na festivalu Godibodi pa bo predstavil svojo prvo kantavtorsko ploščo.

Zasedba:
Robert Petan – vokal
Maja Weiss – spremljevalni vokal
Klara Moškon – spremljevalni vokal
Tjaša Rupar – spremljevalni vokal
Lovro Klanjšček – kitara, spremljevalni vokal
Matic Kovačič – bas
Tomaž Zevnik – klarinetist

Sponzor festivala:

BTC CITY LOGO 2019 CMYK 01

Triglav Zascitni+znak Triglav2

Medijski sponzor:

RAS-logo-PRVI-komp2.jpg

 

Vstopnice

Vstopnica za spletni prenos dogodka 9.00 €