Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Vsa in Kristijan Krajnčan, Barfolk

01. jun 2023 ob 20:00, Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad

Tridnevna festivalska vstopnica

Pohiti in si zagotovi svojo festivalsko vstopnico po ceni 18 EUR!

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki vseskozi odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, in v produkciji Ljubljanskega gradu povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.
Letošnji šestnajsti festival bo potekal v prvih junijskih dneh s koncerti naslednjih zasedb: Vsa in Kristijan Krajnčan, Barfolk, Ědna, Vudlenderji, Jani Hace z gosti, Leopold I. in Drügi

Prvi festivalski dan se bosta predstavili zasedbi Vsa in Kristijan Krajnčan ter Barfolk.

Vsa je umetniško ime pevke, inštrumentalistke in skladateljice Veronike Kumar. Koncept izraža množico bitij, ki zmorejo bivati v enem samem bitju. Inspiracija za album, ki bo premierno predstavljen na festivalu Godibodi, izhaja iz ideje o odcepitvi in glasba, ki je nastala v sodelovanju s Kristijanom Krajnčanom, je odraz tega. Vi procesu iskanja soničnega jaza se je avtorica začela spraševati: odcepitev ali spojitev? Na poti med njima se je pokazala polna mera znotraj omejenega, iz nežnosti v distorzije, s kričanjem v spevnost.

Zasedba:
Veronika Kumar – vokal, kitara, elektronika, avtorica projekta
Kristijan Krajnčan – čelo, bobni, elektronika
Jošt Lampret - kontrabas


Barfolk
Ali je lahko plesna glasba, sicer znana pod imenom “balfolk”, zanimiva tudi za sedeče občinstvo v baru ali koncertni dvorani? Od tod ime Barfolk.
Zametki sodelovanja slovenskih glasbenikov z angleško harmonikarico Hannah James so se začeli, ko se jim je sredi nemške avtoceste pokvaril avto. Skupaj so preganjali dolgčas s svojimi inštrumenti in ugotovili, da gojijo podobno ljubezen do lepih melodij ter glasbenih narečij regij srednje in zahodne Evrope. Svojim kompozicijam radi dodajo še kakšen biser sodobnih skladateljev te glasbe, spogledujejo pa se tudi s keltskimi in skandinavskimi glasbenimi govoricami.
Nekaj avtorskih skladb je tokrat prispevala tudi violinistka Nika Škodič in veseli jih, da jim je  ljubezen do balfolk glasbe uspelo predati tudi mlajšim generacijam.
Imate radi glasbo, ki je preprosta, lepa? Pridite na koncert in doživite serenadna in plesna občutja.

Zasedba:

Barja Drnovšek – idejna zasnova, violina, viola
Bojan Cvetrežnik – kitara, viola
Nika Škodič – violina
Žiga Vehovec – harmonika
Žiga Šercer – tolkala

Sponzor:

Triglav Zascitni+znak Triglav2

Medijski partner:

RAS logo kvadrat PRVI

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Tridnevna festivalska vstopnica: 18 EUR.

Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 22.30.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vstopnina (dnevna) 9.00 €
Tridnevna festivalska vstopnica 18.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.