Na vsebino
Pestro dogajanje za vso družino

Festival

12. Grajski dnevi

20. maj 2023 - 21. maj 2023

Današnja podoba Ljubljanskega gradu bi bila zagotovo povsem drugačna, če ga ne bi 16. maja 1905 od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil takratni župan Ivan Hribar in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem. S tem je grad prešel v last mesta Ljubljane, vizionarski mož pa je imel z njim velike načrte, ki se dobro stoletje po njegovem odkupu tudi uresničujejo: grad namreč postaja pomembno kulturno središče slovenske prestolnice.

V soboto, 20. 5. 2023, bodo grajski norčki od blizu in daleč poskrbeli za najbolj odbite in zabavne norčije. Na grajskem dvorišču ne bo manjkalo smeha. Pa ne le to! V goste prihajajo tudi najbolj mogočni in najbolj spretni čarodeji iz vse dežele. Hokus pokus – ščepec vragolij in dobre volje smo pomešali še s ščepcem čarovnije. Pustite se očarati, morda celo začarati! Pestro dogajanje za grajskimi zidovi zagotovo nikogar ne bo pustilo ravnodušnega.

V nedeljo, 21. 5. 2022, na dan odprtih vrat, boste imeli obiskovalci priložnost, da raziščete vse grajske kotičke ter si brezplačno ogledate stalne in občasne razstave. Velik pečat dnevu pa bo nedvomno vtisnil srednjeveški tabor v Grajskem parku. Vsi radovedni, lačni in željni viteškega in plemiškega življenja – vljudno vabljeni!Obiščite nas in doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!


Za obisk posameznih dogodkov v sklopu 12. Grajskih dni priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.

V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na drugi konec tedna v septembru: na soboto, 9., in nedeljo, 10. septembra 2023. Obvestilo o tem bomo objavili na spletni strani in družbenih omrežjih Ljubljanskega gradu.

Dogodki