Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Igor Lumpert: Blues & Ballads

08. dec ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Igor Lumpert (rojen leta 1975 v Novem mestu) je jazzovski saksofonist in skladatelj, ki živi v New Yorku. V sodobnem jazzu pogosto obstaja ločnica med bolj tradicionalnimi izvajalci in tistimi, ki so povezani z avantgardo. Lumpertova moč je v njegovi sposobnosti, da poveže ti dve pogosto nasprotujoči si tradiciji. V njegovem igranju slišimo odmeve Bena Websterja, Wayna Shorterja in tudi zasedbe Art Ensemble of Chicago, vse na novo zasnovane skozi njegovo lastno glasbeno senzibilnost. Lumpert je zagotovo mednarodno najuspešnejši slovenski jazzovski saksofonist mlajše generacije.

Leonardo Genovese se je rodil leta 1979 v mestu Venado Tuerto v Argentini. Po nekaj letih študija klasičnega klavirja na Nacionalni univerzi v Rosariu in zasebnih učnih urah sodobne glasbe se je leta 2001 preselil v Boston. Redno nastopa s skupinami in glasbeniki, kot so: Esperanza Spalding, Mike Tucker Quartet, Planet Safety (z Bobom Gullottijem in Davom Zinnom), Wayne Shorter Group in Jack Dejohnette.

Bobnar Jeff Williams je rojen v Mount Vernonu v Ohiu. Leta 1971 je v New Yorku začel svojo profesionalno jazzovsko bobnarsko kariero. Leta 1972 je igral s Stanom Getzom, kasneje pa z glasbeniki, kot so: Dave Liebman and Lookout Farm, Joe Lovano, Lee Konitz, Paul Bley itd. Williams  je za založbo Whirlwind Recordings posnel šest avtorskih albumov.

Basist Masa Kamaguči se je rodil na Japonskem leta 1966 in se leta 1990 preselil v Boston, kjer je študiral na Berkleeju. Nastopal je z Georgeom Garzonejem, Sonnyjem Simmonsom, Davidom Murrayem, Tootsom Thielemansom, Tonyjem Malabyjem, Charlesom Gaylom itd. Leta 2006 se je naselil v Barceloni.

Zasedba:
Igor Lumpert – tenorski saksofon in kompozicije
Leo Genovese – klavir
Masa Kamaguči – kontrabas
Jeff Williams – bobni


Glasbena zvrst: jazz

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.