Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Janez Bončina – Benč - RAZPRODANO

09. sep ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

OTVORITVENI KONCERT OB 5. OBLETNICI JAZZ CLUBA LJUBLJANSKI GRAD


Greg Black & The Bad Notion (blues/rock/funk) – predskupina
Janez Bončina – Benč (rock)

Letošnjo jesensko-zimsko koncertno sezono začenja Janez Bončina – Benč, za otvoritev pa bo poskrbela predskupina Greg Black & The Bad Notion. Gre za energični glasbeni trio, ki se nezadržno uveljavlja kot ena najbolj privlačnih bluesrockovskih atrakcij v Sloveniji. Navdušujoča posebnost njihovih nastopov je globoko doživet blues, ki ga okusno kombinirajo z lahkotnostjo funka po eni strani in udarnostjo trdega rocka po drugi. Zmes, ki nastane, vselej navduši občinstvo in ne pusti ravnodušnih niti najzahtevnejših glasbenih sladokuscev. Naj gre za intimo majhnega odra, spektakel velikega koncerta ali kaj vmes – z energičnim nastopom in s svojo neutrudnostjo pustijo edinstven pečat, kjerkoli že se pojavijo.
Med glasbenike, ki so vplivali nanje, prištevajo velikane, kot so Jimi Hendrix, Gov't Mule, Jeff Beck, Michael Landau, Led Zeppelin, Robben Ford, Santana …

Zasedba
Grega Smola Crnkovič – kitara in vokal
Borut Rampih – bobni
Žiga Korenčič – bas

Janez Bončina – Benč je legenda in pionir slovenskega in nekdanjega jugoslovanskega jazz rocka, ki že več kot štiri desetletja ustvarja na domači in tuji glasbeni sceni. Sodeloval je z mnogimi pomembnimi glasbeniki in skupinami po vsem svetu. Benč je avtor in interpret, ki uspešno združuje vse generacije pravih glasbenikov.
Benč v klasičnemu jazzrockovskem kvintetu z vrhunsko improvizacijo in energijo tokrat na čisto drugačen način izvaja songe iz svojega bogatega glasbenega opusa. Koncert bo zaznamoval tudi prihajajoči ponatis treh albumov skupine September. Ob tej priložnosti bodo Benčevi gostje tudi nekateri člani te legendarne skupine.

Zasedba

Janez Bončina – Benč – vokal
Jani Moder – kitara
Jani Hace – bas
Žiga Kožar – bobni
Nejc Škofic – klaviature

Posebni gost
Marjan Malikovič – kitara, vokal

Glasbena zvrst: rock

 

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 14 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

14.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.