Na vsebino
Razstava likovnih stvaritev iz prav posebne slikanice, ki so jo ustvarili učenci OŠ Dragomelj

Jože Plečnik gre na sprehod po Ljubljani

od 16. jun do 31. dec 2022, od 10:00 do 18:00, Stopnišče Razglednega stolpa , Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Na osnovni šoli Dragomelj imata umetnost in spodbujanje ustvarjalnosti učencev posebno mesto. Vsako leto se razveselimo festivala ustvarjalnosti Zlata paleta pod mentorstvom učiteljice likovne umetnosti Saše Žust. Gre za poseben dogodek, ko vsi učenci od 1. do 9. razreda cel dan namenijo ustvarjanju na določeno temo, nato pa na šoli pripravimo veliko razstavo in podelimo nagrade za ustvarjalnost.

Na razstavi na Ljubljanskem gradu vam tako predstavljamo jagodni izbor letošnjih likovnih izdelkov Zlate palete.

Posvetili smo jo našemu priznanemu arhitektu Jožetu Plečniku ob 150-letnici njegovega rojstva. Tretješolci so ob mentorstvu učiteljice razrednega pouka Nene Radmelič skupaj napisali pravljico o Plečniku in njegovem psičku Sivčku, ki se sprehajata po Ljubljani mimo mojstrovih arhitekturnih del. Zgodbo sta iz njihovih prispevkov v celoto uredili slavistki Livija Horvat in Metka Šum.

Učenci s celotne šole so na podlagi zgodbe ustvarili prelepe ilustracije, ki jih nameravajo izdati v posebni slikanici. To je skupinski projekt naše šole, saj so tako besedilo pravljice kot njene ilustracije, ki sestavljajo celoto, delo različnih učencev iz vseh, nižjih in višjih razredov.

Na razstavi predstavljamo originalne likovne izdelke, ki pripovedujejo Plečnikovo zgodbo v različnih likovnih tehnikah, kot so na primer laviran tuš, kolaž, akvarel ...

Tako razstava kot prihajajoča slikanica izpričujeta raznolikost in sodelovanje ter sta rezultat skupinskega dela na pogled različnih ljudi, ki pa si s sodelovanjem lahko ustvarijo nekaj zelo posebnega.

Ogled razstave je možen z grajsko vstopnico.

Vstopnice

10.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.