Na vsebino
Najbolj zelena knjižnica na vrhu zelene prestolnice

Knjižnica pod krošnjami 2017

od 07. jul do 09. jul 2017, od 10:00 do 20:00, Pod kostanji na dvorišču Ljubljanskega gradu, Ljubljanski grad

Knjižnica pod krošnjami je prepoznavna in dobro obiskana parada brezplačnega branja, listanja in uživanja, priljubljena med vsemi generacijami tako domačih kot tujih obiskovalcev prestolnice.

V letu 2017 bomo na Grajskem dvorišču poleg tradicionalnega grajskega bralnega kotička pod krošnjami, pospremljenega z nedeljsko bralno glasbo v živo, uredili arhitekturni kotiček, imenovan Plečnik in arhitektura v knjigah, kjer bo zbrana literatura s področja arhitekture in področja delovanja Jožeta Plečnika. Letos namreč mineva 60 let od smrti tega priznanega slovenskega arhitekta.

210px ZPE mali barve

Za obisk knjižnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Nedelja, 9. 7. 2017: Duo Amabile

Duo sestavljata Anja Šoštarič in Metka Udovč, študentki Akademije za glasbo v Ljubljani. Anja je svojo glasbeno pot začela pri petih letih pri profesorjih Igorju Ulokinu in nato pri profesorici Tatjani Špragar. Maturirala je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri profesorju Žigi Branku, na Akademiji pa je njen profesor Janez Podlesek. Metka Udovč študira violino pri profesorju Vasiliju Meljnikovu. Igrali bosta Bartokove duete za dve violini in Laclairovo Sonato za dve violini št. 5.

Vstopnice

Prost vstop
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.