Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Leni Kravac

15. dec 2023 ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Zasedbo Leni Kravac je zaznamovala balkanska turneja po prestolnicah Ljubljani, Zagrebu in Beogradu, na kateri so posneli videospot za pesem Balconized za istoimenski album leta 2016. Od takrat so člani skupine igrali pred 10.000 ljudmi v Franciji, pripravili Estonce do plesa na balkansko glasbo na talinskem glasbenem tednu, igrali za Balcony tv Bratislava in nastopili v naši vodilni radijski oddaji, kjer so igrali balkanizirane različice božičnih pesmi, ter dlakavim, bradatim motoristom Harleyja Davidsona razmigali riti. Njihova mešanica žanrov, kot so drum and bass, funk, hiphop, jazz, rock, metal in prepletanje z balkanskim zvokom, je dobila ime »alterturbo folk«, kar zveni tako noro, kot je. Kot bi mešali skupini Dubioza Kolektiv in Gogol Bordello ter balkanske trubaške orkestre.

Osvojili so tudi dve filmski nagradi za video »Pite ispod sača«, ki je bil splošno sprejet kot edini pravilen način priprave prave balkanske pite.

Letos pripravljajo nov material in turnejo po Evropi ter pijejo veliko rakije.

Zasedba:
Tamara Goričanec – vokal
Adin Bećirović – vokal
Gašper Selko – trobenta
Nejc Kotnik – saksofon
Gregor Volk – kitara
Grega Koderman – bobni
Matija Jašarov – bas

Glasbena zvrst: alterturbo folk


Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.