Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Mind Tree

19. apr ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Trio priznanih in večkrat nagrajenih glasbenikov ustvarja avtorski jazz pod vplivom improvizirane in klasične glasbe ter alternativnih zvrsti. Aprila 2023 so izdali svoj prvenec Catharsis, ki je požel odlične kritike. Istoimenska naslovna skladba je na tekmovanju Jazzon prejela nagrado žirije za najboljšo slovensko jazzovsko skladbo, skladba Mind Trip pa nagrado mednarodne žirije za najboljšo avtorsko kompozicijo na globalnem tekmovanju 7 Virtual Jazz Club. Novozelandski glasbeni novinar John Fenton je zapisal: »To je natančno premišljena in odlično izvedena kompozicija. Matic Štemberger je spreten pianist in zaradi tega glasba diha. Skladba mi je všeč predvsem zato, ker postavlja trditev, kje je mainstream jazz v letu 2023. Nenavadno je videti tako mojstrsko izvedbo tako mladega umetnika.

To je trio med seboj enakopravnih glasbenikov, ki služijo glasbi.«

 

 


Zasedba:
Matic Štemberger – klavir
Žiga Smrdel – bobni
Peter Smrdel – bas

Glasbena zvrst: jazz

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.