Na vsebino
Pripovedovalski večer z Anjo Štefan

Nekoč nekje …

03. nov ob 18:00, Grajsko gledališče, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

»So pravli, da je bla resnična. Zdaj pa – al je bla al ne, glavno, da je štorja tle.«
Peter Jakelj – Smerinjekov, ljudski pravljičar iz Kranjske Gore


Ljudske pripovedi so naša kulturna dediščina. Nastale so iz opažanj, razmišljanj in izkušenj mnogih ljudi in pri prenašanju skozi čas in prostor ohranile tisto, kar se je mnogim zdelo pomenljivo. Zato pogosto zrcalijo modrost, ki ostaja modrost – ne glede na to, kako se svet spreminja. Govorijo o vprašanjih, ki so brezčasna, o iskanjih vsakega izmed nas; govorijo o človeških lastnostih in medčloveških odnosih; govorijo tudi o današnjem trenutku. Naša naloga pa je, da njihove namige razberemo in povežemo s svojo izkušnjo.
Pripovedovalski večer Nekoč nekje … je namenjen odraslim. Anja Štefan bo iz našega izročila zajemala znane in manj znane pripovedi, ki so ji všeč in za katere sluti, da bi lahko nagovorile zrelega poslušalca. Dopolnjevala jih bo z zanimivostmi iz življenj in verovanj naših prednikov.

Mag. Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Je začetnica pripovedovalskega gibanja pri nas; s številnimi nastopi in s strokovnim delom je pomembno vplivala na uveljavitev in razmah pripovedovalske umetnosti v Sloveniji. Je ustanoviteljica pripovedovalskega festivala Pravljice danes, ki ga je vodila 20 let. Kot raziskovalka je več let sodelovala z Inštitutom za slovensko narodopisje in s folkloristom dr. Milkom Matičetovim. Njen avtorski opus obsega številne pesmi, pravljice in uganke; za svoje literarno delo je prejela številne nagrade in priznanja. Leta 2018 je bila slovenska ambasadorka kulturno-umetnostne vzgoje evropskega leta kulturne dediščine. Je avtorica osrednje tematske razstave Za devetimi gorami, ki je letos na ogled na Ljubljanskem gradu.

Pripovedovalski večer je namenjen odraslim.

Vstopnice

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
Število vstopnic je omejeno.

Odrasli 6.00 €
Dijaki, študenti, upokojenci 5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.