Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Pantaloons + Tygroo: Jazz Exchange 2023 - RAZPRODANO

20. okt 2023 ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

RAZPRODANO!

 

Pantaloons je eden tistih bendov, ki bodo še tako ravnodušno občinstvo vedno spravili na noge in poskrbeli za zabavo. Luka Belič, Aljaž Markežič in David Nik Lipovac so se spoznali leta 2016. Sprva so se z glasbenimi melodijami in ritmi poigravali v obliki jam sessionov in po prvih akustičnih glasbenih kompozicijah izdali Pantaloons EP (2019). Kasneje je njihova avtorska glasba svoje mesto našla v elektronski plesni glasbi, začinjeni s prepihanimi ritmi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. Pantaloons so kot izbranci Radia Študent v okviru Klubskega maratona razdivjali slovensko glasbeno sceno ter s podporo mreže INES#talent 2020 nastopili na festivalu MENT in festivalu Liverpool Sound City. V letu 2021 so nastopili na festivalu Electric Castle v Romuniji in na European Youth Event festivalu v Franciji. Leto 2022 je bilo zanje zelo uspešno: v tem letu so izdali svoj prvi album z naslovom Zbounce, v sodelovanju s Slovenskim mladinskim gledališčem pripravili mladinsko gledališko predstavo Razcufane zgodbe, poleg številnih koncertov v Sloveniji pa so v tem letu nastopili tudi na festivalih v Srbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Češkem, na Nizozemskem, v Belgiji in Franciji, kot so Changeover, PIN, Bush, ESNS, Brussels Jazz Weekend in HOP POP HOP. V letu 2022 so bili tudi polfinalisti mreže Hemi Music Awards 2022.

Zasedba:
Luka Belič – saksofon
Aljaž Markežič – suzafon, sintetizator, ewi
David Nik Lipovac – bobni
Tygroo je češka drum’n’brass/balkan/hiphop skupina, ki združuje nekatere tradicionalne in sodobne glasbene zvrsti, kot so klezmer, balkanska glasba, funk, hiphop, disco, dubstep in elektronika. Vse skupaj je začinjeno z veliko mero iznajdljivosti in kreativnosti. Ko igrajo le na bobne in pihala (in včasih na harmoniko), ta zasedba zveni zelo nenavadno, sveže, polno barv in ognja, ki prihaja včasih iz Odese ali festivala v Guči, včasih iz New Orleansa ali newyorške podzemne železnice. Pridite poslušat  klezmer-funk, balkan-jungle, jazz-dubstep, brasshouse, cave music, trashdisco in kdo ve kaj še! Seveda bomo tudi plesali!

Zasedba:
Matej Heinzl – saksofoni, klarinet, vokal
David Lomič – saksofoni, harmonika, vokal
Vojta Stolbenka – bobni, sintetizatorji, produkcija zvoka
Šimon Janák – tuba, petje, pridiga

Glasbena zvrst: balkan/hiphop/fusionJazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.