Na vsebino
Jesenske počitniške delavnice za učence prve triade OŠ

Pravljične jesenske počitnice - ODPOVEDANO

od 29. okt do 30. okt 2020, od 10:30 do 13:30, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

ODPOVEDANO!

Vračilo kupnine:
- na mestu nakupa,
- pri nakupu na spletni trgovini Ljubljanskega gradu nam pišite na info-center@ljubljanskigrad.si in se dogovorite za vračilo,
- pri nakupu na spletni strani Moje karte pišite na podpora@mojekarte.si in se dogovorite za vračilo.

Vračilo kupnine bo možno do 31. 3. 2021.

 

Pravljice in z njimi pravljični junaki so našli zavetje že v Lutkovnem muzeju, z odprtjem razstave Za devetimi gorami pa se jih je na gradu naselilo še več. Med jesenskimi počitnicami bomo izvedeli marsikaj o nastanku ljudskih pravljic in o tem, kako so potovale vse do danes, ko jih imamo zapisane v knjigah in opremljene z ilustracijami, ter spoznali veliko zanimivih pravljičnih svetov.

V četrtek, 29. 10. 2020: Kdo se boji povodnega moža?
Vodeni ogled po razstavi Za devetimi gorami, pripovedovanje pravljic in igre povodnega moža

Je povodni mož dober ali slab? Marsikoga je utopil, dečku, ki je padel v vodo, pa je pomagal, vendar ga je ločil od staršev in ga želel le zase. Vsi dragi kamni dečku niso pomenili toliko kot njegova družina. Povodni mož ga je na koncu položil na breg in mu žepe napolnil z dragimi kamni. Od takrat ga nihče več ni videl, vse do danes … ko je za nas pripravil posebno presenečenje. Povedal je le, naj si razmigamo prste in naj bomo pripravljeni na igro …

V petek, 30. 10. 2020: Mojca Pokrajculja išče lonec z medom
Vodeni ogled po razstavi Za devetimi gorami in Lutkovnem muzeju, pripovedovanje pravljic in pekovska delavnica

Le kdo ne pozna zgodbe o Mojci Pokrajculji? Zgodbe o dobri deklici Mojci, ki v svoj lonček sprejme živali, ki potrebujejo streho nad glavo. Na gradu jo najdemo na razstavi Za devetimi gorami, vendar se skriva še nekje … v Lutkovnem muzeju so Mojca, medved in volk, lisice pa ni nikjer … Se je skrila, ker je storila kaj takega, kar Mojci ne bi bilo všeč? Mojca je namreč za nas pripravila medeno pekovsko delavnico, svojega lonca z medom pa ne najde. Ga je spet polizala lisica in za to okrivila zajca? Če bi radi pomagali Mojci najti lonec medu in speči prav posebne piškote, se nam pridružite.

Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom v Ljubljanski grad

Ob udeležbi na delavnici je obvezno nošenje maske.

 

Pokrovitelj:

Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Cena vstopnice: 5,00 € (za posamezen dan)

Počitniške delavnice so namenjene učencem prve triade osnovnih šol. Otroci se lahko pridružijo brez spremstva starejših. Spremljevalci otrok morajo imeti vstopnico.  
Vstopnica vključuje obisk razstave Za devetimi gorami in velja na dan nakupa karte.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter www.mojekarte.si. Število mest je omejeno.

Za obisk delavnic priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.