Na vsebino
Dan odprtih vrat

Prešernov dan na Ljubljanskem gradu

08. feb od 10:00 do 18:00, Ljubljanski grad

Vabimo vas, da 8. februar, dan spomina na največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, preživite v naši družbi.

Na sam praznični dan si lahko vsi kulturni sladokusci brezplačno ogledate stalne razstave Slovenska zgodovina, Lutkovni muzej, Grajsko orožje in Kaznilnica ter se povzpnete na Razgledni stolp, od koder se odpira čudovit pogled na mesto pod Grajskim gričem.

V grajskih Kazematah je na ogled razstava Za devetimi gorami, v Peterokotnem stolpu Živi seznam Marije Prelog, v Galeriji »S« pa razstava plakatov Laibach: Svoboda vodi ljudstvo.

Lahko pa se nam pridružite tudi na brezplačnem vodenem ogledu na spletu. Izkušena grajska vodnica vam bo zaupala številne zgodbe, ki so se skozi stoletja stkale za grajskimi zidovi. Termina vodenih ogledov na spletu sta ob 11. in 15. uri. Do zapolnitve prostih mest prijave za posamezni vodeni ogled sprejemamo na naslovu: virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

Ob sprehodu po gradu se lahko ustavite na kavi ali čaju ter se posladkate z lePotičkami, krofi, miškami ali figami Prešernovimi – vse na varni razdalji.

Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila o hkratnem številu oseb v posameznem prostoru, kakor tudi vsa ostala priporočila, ki veljajo za preprečevanje širjenja korona virusa.

Pridružite se nam v živo in na spletu. Skupaj preživimo nepozaben Prešernov dan na najvišji točki v prestolnici!

Vstopnice

Prost vstop
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.