Na vsebino
Pripovedovalsko-glasbena predstava z Anjo Štefan, Boštjanom Gombačem in Janezom Dovčem

Pripovedovalsko-glasbena predstava: Za devetimi gorami

11. mar ob 18:00, Grajsko gledališče, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Kam letimo? Za devet gora.
Tam se vse začne in vse konča.
Če po svoje znamo poletet,
o, kako si širimo ta svet ….

Za devetimi gorami je pripovedovalsko-glasbena predstava, v kateri nas Anja Štefan popelje med slovenske ljudske pravljice. V njej srečamo piskrček, ki kuha kar sam, fižol, ki ni samo fižol, ubogo pastorko, ki postane kraljična, petelinčka, ki ima res imenitno piščalko, včasih tudi kralja Matjaža … Anjino pripovedovanje spremljata glasbenika Boštjan Gombač in Janez Dovč. Predstava živi že od leta 2011, ko je izšel Anjin istoimenski izbor slovenskih ljudskih pripovedi; sledila mu je tudi zgoščenka. Za devetimi gorami je pripovedovalska in glasbena poslastica.


Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Je ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes. S številnimi nastopi in izobraževanji je ključno vplivala na oživitev pripovedovanja pri nas. Njena avtorska dela so priljubljena tako med otroki kot med odraslimi (Svet je kakor ringaraja, Drobtine iz mišje doline itd.), prejela je več nagrad in priznanj.

Boštjan Gombač je vsestranski glasbenik, večinštrumentalist, virtuoz na pihalih, komponist. Deluje v številnih glasbenih zasedbah, od Katalene do Los Hermanos Muy Simpaticos, prepriča tako v majhnih zasedbah kot velikih orkestrih. Piše tudi glasbo za gledališke predstave in v njih nastopa. Je prejemnik mnogih nagrad, med drugim nagrade Prešernovega sklada.

Harmonikar, skladatelj, večinštrumentalist, diplomirani fizik Janez Dovč kot glasbenik, skladatelj in producent sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledališčih projektov. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka, deluje v več glasbenih zasedbah, vse več pa tudi komponira, tako za film kot za gledališče.

Idejna zasnova: Anja Štefan
Nastopajo: Anja Štefan, Boštjan Gombač in Janez Dovč


Primerno za otroke od 6. leta dalje ter pravljic željne mladostnike in odrasle.


Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vstopnice

Cena vstopnice: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
Število vstopnic je omejeno.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.