Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Prismojeni profesorji bluesa

14. okt ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Prismojeni profesorji bluesa so mlada glasbena skupina, ki se je že pred izidom prvenca izstrelila v prvo ligo slovenske glasbene scene. Album Family so izdali marca 2016, sledila sta razprodana koncerta v Kinu Šiška in Križankah. Leta 2018 so posneli novo studijsko ploščo, v letu 2020 album skladb z izključno slovenskimi besedili, letos pa dvojni koncertni album Križanke.

Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors) vozijo blues rock v svojem prepoznavnem eklektičnem slogu, ki mu botrujejo različni vplivi. Julijan Erič izhaja iz tradicij bluesa in rocka 60. let, Miha Žinger Ribarić iz funka, rapa in metala, Zlatko Đogić iz soula ter rock and rolla; nov član je vsestranski klaviaturist Aleš Uhan. Sami večkrat rečejo, da je njihova glasba »trans«, nekakšna meditacija, ki se zgodi skozi pozorno poslušanje in improvizacijo. Ko med igranjem dosežejo dinamični vrh in imaš občutek, da ni več mogoče nikamor, znajo dvigniti energijo še višje …

 


Zasedba
Julijan Erič – kitara, glas
Aleš Uhan – klaviature
Miha Žinger Ribarič – bas
Zlatko Đogič – bobni, glas

Glasbena zvrst: rock/blues


Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.