Na vsebino
Interaktivni vodeni ogled

Šola zmajeslovja: Eliksir življenja - PRESTAVLJENO NA 18. 12.

20. nov ob 11:00, Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

PRESTAVLJENO
Na podlagi trenutno veljavnih vladnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa covid-19, dogodek prestavljamo na 18. 12. 2021 ob isti uri. Že kupljene vstopnice bodo veljale tudi za nadomestni termin, menjava ni potrebna. V kolikor želite, pa vam denar za že kupljene vstopnice vrnemo na mestu nakupa. Za več informacij nam lahko pišete na: info-center@ljubljanskigrad.si. Hvala za razumevanje.


Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.


Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko – pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Eliksir življenja
Svet zmajev ostaja začaran, kljub temu da smo si prizadevali, da bi preklicali urok in preprečili širitev črne luknje v sloju, ki ščiti njihov planet. Vrhovna čarodejka nam ponudi kupčijo: če ji priskrbimo eliksir življenja – vsestransko zdravilo in napoj nesmrtnosti, nam bo v zameno pomagala preklicati prekletstvo, ki že toliko časa vlada v svetu zmajev. Eliksirja življenja še nihče ni odkril, ker pa smo se že na kar nekaj pustolovščinah izkazali, bomo morda ravno mi prvi, ki nam bo uspelo.

Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti.

Dogodek bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19.

Prosimo, da spoštujete PCT pogoje, ki so v veljavi za obisk kulturnih prireditev. PCT pogoj je potreben za vse obiskovalce, starejše od 12 let.

Vstopnice

Cena vstopnice: 5,00 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Za nakup vstopnic lahko uporabite BON21. Minimalni znesek unovčenja je 20,00 €.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.