Na vsebino
Interaktivni vodeni ogled

Šola zmajeslovja: Uvod v zmajeslovje

26. sep ob 11:00, Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.
Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko – pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Uvod v zmajeslovje
Pustolovka in profesor zmajeslovja sta se pred kratkim podala na raziskovalni potep po Grajskem griču in odkrila nenavadni predmet. Po vsej verjetnosti pripada zmajem, saj sta ga našla na kraju, kjer profesor vsak dan poučuje pustolovko o zmajih, in to prav dobro ve tudi profesorjev zmaj. Le kaj nam želijo zmaji sporočiti? Le tisti, ki premore dovolj poguma, da se jima pridruži na njuni dogodivščini in sprejme vse izzive, s katerimi se bo treba spoprijeti na poti, se lahko pouči o zmajih. Preučevanje zmajev je namreč zelo resno terensko delo, ki terja veliko mero srčnosti, odločnosti in predanosti. Stopite v čevlje pogumnih zmajeslovcev in se podajte na nepozabno dogodivščino!

Vabljeni tudi na naslednje nepozabne pustolovščine:

Prvi semester v šolskem letu 2020/2021:
24. 10. 2020 ob 11.00: Skrivna pisava
28. 11. 2020 ob 11.00: Zmajeva skrivnost

Drugi semester v šolskem letu 2020/2021:
6. 2. 2021 ob 11.00: Uročena pustolovka
6. 3. 2021 ob 11.00: Začarani zmaji
3. 4. 2021 ob 11.00: Eliksir življenja

 

Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti.

Trajanje vodstva: 1,5 ure

Ob udeležbi na vodenem ogledu je obvezno nošenje maske.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vstopnice

Cena vstopnice: 5,00 EUR
Cena paketa vseh treh srečanj v sklopu posameznega semestra: 13,00 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.