Na vsebino
Fotografska razstava

SPEKTAKEL: Redke in osupljive fotografije

od 13. okt 2022 do 12. feb 2023, od 9:00 do 18:00, Galerija "S", Ljubljanski grad

Vsak fotograf sanja, da bi ujel trenutek, ko se svetloba, kompozicija in dogajanje zlijejo v nepozabno, veličastno podobo. Takšne fotografije so redki dragulji.

Na razstavi “SPEKTAKEL: redke in osupljive fotografije” so predstavljene vrhunske fotografije motivov, zamrznjenih v času, ki se nam bodo za vselej vtisnile v spomin. Razkrivajo osupljive življenjske oblike in predstavljajo naš čudežni planet v vsej njegovi raznovrstnosti – tudi z namenom, da bi v ljudeh zbudile željo, da bi ga varovali in ohranili. Ob vsaki od teh poučnih in hkrati navdihujočih podob se lahko obiskovalci čudimo raznolikemu, zapletenemu in čarobnemu planetu, na katerem živimo.

Razstavo fotografij, ki so jih posneli vrhunski fotografi National Geographica, sestavljajo štirje sklopi: Kaos, Presenečenje, Lepota, Veličastnost. Za vsak posnetek so bili potrebni načrtovanje, resnična zavzetost, veliko vztrajnosti in pazljivosti, včasih gola sreča ... in ščepec čarovnije. Upamo, da vam bo ogled razstave v takšno veselje, kot je bilo fotografom ustvarjanje razstavljenih podob.

Kustos razstave: Arne Hodalič

 

NE SPREGLEJTE: Vodstvo po razstavi s kustosom Arnejem Hodaličem (11. 1. 2023, ob 17.30)


Razstavo smo pripravili v sodelovanju z National Geographicom Slovenija.


LOGOTIP ng 03

 

Sponzor:

Zavarovalnica Triglav LOGO Vertical CMYK2

Vstopnice

Prost vstop
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.