Na vsebino
Vodstvo po razstavi Za devetimi gorami

Strokovno vodstvo po razstavi z Anjo Štefan - ODPOVEDANO!

21. jan ob 18:00, Kazemate, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

ODPOVEDANO!

Vračilo kupnine:
- na mestu nakupa,
- pri nakupu na spletni trgovini Ljubljanskega gradu nam pišite na info-center@ljubljanskigrad.si in se dogovorite za vračilo,
- pri nakupu na spletni strani Moje karte pišite na podpora@mojekarte.si in se dogovorite za vračilo.

Vračilo kupnine bo možno do 31. 3. 2021.

 

V letu 2020 je osrednja tematska razstava na Ljubljanskem gradu posvečena slovenskemu pripovednemu izročilu. Obiskovalce seznanja z njegovimi temeljnimi vidiki, hkrati pa na različne načine izpostavlja posamezne pripovedi in nas vabi v njihove svetove. Kaj pomeni variantnost? Kakšni vse so obrazi kralja Matjaža? Kakšna je vez med pravljicami in resničnostjo? Kako se je terenskega dela loteval Milko Matičetov? Na ta in druga vprašanja nam bo odgovarjala avtorica razstave mag. Anja Štefan, ki bo vodenje tu in tam prepletla s pripovedovanjem zgodb iz slovenskega izročila.

Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Magistrirala je iz folkloristike. Je ustanoviteljica slovenskega pripovedovalskega festivala Pravljice danes, ki ga je vodila 20 let. S številnimi nastopi, predavanji, delavnicami in članki je ključno vplivala na razmah sodobne pripovedovalske umetnosti pri nas. Kot raziskovalka pripovednega izročila je skoraj 20 let sodelovala z akad. dr. Milkom Matičetovim – predvsem z željo, da se njegovo terensko gradivo ohrani in objavi. Je avtorica dveh obširnih izborov slovenskih ljudskih pripovedi (Za devetimi gorami in Tristo zajcev) ter mnogih slikaniških objav.

»So pravli, da je bla resnična. Zdaj pa – al je bila al ne, glavno, da je štorja tle.«
Peter Jakelj - Smerinjekov

Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad

Ogled je primeren za odrasle in traja eno uro.

Vstopnice

Vstopnica omogoča tudi ogled drugih grajskih vsebin.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si  

Za obisk strokovnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Odrasli 10.00 €
Dijaki, študenti, upokojenci, skupine nad 15 oseb 7.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.