Tečaj lepopisja v štirih delih

Tečaj kaligrafije

08. jun ob 17:00, Zmajev brlog, Ljubljanski grad

Ko v roke vzamemo kaligrafsko pero, se čas ustavi in izgubi svoj pomen. Misli in želje, ki jih skrivamo nekje globoko v sebi, postopoma dobivajo svojo obliko in postajajo vidne. Besede in misli, prežete s pravljično lepoto, naredijo globok vtis na tistega, ki so mu namenjene. Zaveda se, da ste se potrudili, si vzeli čas in jih napisali samo zanj.

Kaligrafsko pero nas kot čarobna paličica zaziba v harmonijo, razvija našo zbranost in vztrajnost, hkrati pa nam omogoči, da poleg sebe osrečimo tudi druge. Čudovita zgodba o kaligrafiji – umetnosti lepopisja sega več kot tisočletje nazaj. Delček te zgodbe lahko postanete tudi vi!

Tečaj kaligrafije na Ljubljanskem gradu je namenjen vsem, ki se prvič srečujete s to prečudovito umetnostjo ali že imate nekaj izkušenj na tem področju. Tečaj se začne v ponedeljek, 8. 6. 2020, in se nadaljuje naslednje tri ponedeljke (15. 6., 22. 6. in 29. 6. 2020). Odvijal se bo pod mentorstvom grajskega kaligrafa Mira Kneza. Na področju poučevanja kaligrafskih pisav ima več kot petnajst let izkušenj. Pri svojem dolgoletnem kaligrafskem delu je sodeloval s številnimi šolami, zgodovinskimi arhivi, delovnimi organizacijami, protokoli, muzeji itd.

Na tečaju boste dobili svoj delovni zvezek, kaligrafsko pero, črnilo in pisne podlage. Po dolgoletni preizkušeni metodi boste spoznali osnove izbrane pisave; naučili se boste osnovnih potez in elementov, malih in velikih črk, številk in ločil ter na koncu naredili svoj prvi kaligrafski izdelek.
Pisava je poleg kolesa eno največjih odkritij človeštva. In če ne bi bilo pisane besede, zagotovo ne bi nikoli dosegli današnje stopnje razvoja. Pisava je od nekdaj bila in bo ostala merilo kulture vsakega posameznika.

Vstopnice Vstopnice

Najave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do vključno četrtka, 4. 6. 2020, na e-naslovu: petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali po telefonu: 051 624 239.

Odrasli 145.00 €
Študenti, upokojenci 130.00 €
Prihrani s kartico Royal!
Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.