Na vsebino
Tečaj lepopisja za učence druge in tretje triade OŠ in srednješolce

Tečaj kaligrafije

od 12. jul do 16. jul 2021, od 10:00 do 13:00, Zmajev brlog, Ljubljanski grad

Ko v roke vzamemo kaligrafsko pero, se čas ustavi in izgubi svoj pomen. Kaligrafsko pero nas kot čarobna paličica zaziba v harmonijo, razvija našo zbranost in vztrajnost, hkrati pa nam omogoči, da poleg sebe osrečimo tudi druge. Čudovita zgodba o kaligrafiji – umetnosti lepopisja sega več kot tisočletje nazaj. Delček te zgodbe lahko postanete tudi vi!

Tečaj kaligrafije na Ljubljanskem gradu je namenjen učencem druge in tretje triade OŠ in srednješolcem, ki se prvič srečujete s to prečudovito umetnostjo ali že imate nekaj izkušenj na tem področju. Tečaj poteka pod mentorstvom izkušenega grajskega kaligrafa Mira Kneza, ki ima na področju poučevanja kaligrafskih pisav več kot petnajst let izkušenj. Pri svojem dolgoletnem kaligrafskem delu je sodeloval s številnimi šolami, zgodovinskimi arhivi, delovnimi organizacijami, protokoli, muzeji itd.

Na tečaju boste dobili svoj delovni zvezek, kaligrafsko pero, črnilo in pisne podlage. Po dolgoletni preizkušeni metodi boste spoznali osnove izbrane pisave; naučili se boste osnovnih potez in elementov, malih in velikih črk, številk in ločil ter na koncu naredili svoj prvi kaligrafski izdelek.

Pisava je poleg kolesa eno največjih odkritij človeštva. In če ne bi bilo pisane besede, zagotovo ne bi nikoli dosegli današnje stopnje razvoja. Pisava je od nekdaj bila in bo ostala merilo kulture vsakega posameznika.

Vstopnice

Najave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do vključno petka, 9. 7. 2021, na e-naslovu: petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali po telefonu: 051 624 239.

90.00 €