Na vsebino
Spoznajte skrite kotičke gradu

Festival

Teden ljubljanskega turizma

24. september 2022 - 30. september 2022

Ljubljanski grad se kot osrednja turistična točka v prestolici vključuje v Teden ljubljanskega turizma. Pripravili smo vodene oglede za domače obiskovalce. Priložnost bodo imeli videti tiste grajske prostore, ki skozi vse leto niso odprti za javnost, spadajo pa v celoto ponudbe Ljubljanskega gradu. Vsi ogledi bodo brezplačni, potrebne so vnaprejšnje najave (do zasedbe prostih mest).

Ob svetovnem dnevu turizma – 27. septembra – pa bomo pripravili dan odprtih vrat v Grajskem vinogradu; obiskovalci se bodo lahko sprehodili med trtami, se spoznali z grajsko vinsko zgodbo ter okušali slovenska vina po izboru Grajske vinoteke.

V Tednu ljubljanskega turizma med 24. in 30. septembrom bo za vse obiskovalce Gradu veljala enotna, znižana cena povratne vozovnice za tirno vzpenjačo. V ospredju letošnjega svetovnega dneva turizma je namreč trajnostna plat turizma in med trajnostne oblike prihoda na Ljubljanski grad zagotovo sodi tudi vzpenjača.

Kot upravitelji edinstvenega hostla v mestu – Hosta Celica bomo ob svetovnem dnevu turizma ponudili tudi vodene oglede po Hostlu Celica.

Celoten program aktivnosti v okviru Tedna Ljubljanskega turizma najdete na tej povezavi.

Da ne bi zamudili naslednjih dogodkov, vam svetujemo, da se prijavite na e-novičke.

Dogodki