Na vsebino
Friderikovi pravljični dopoldnevi: Ljudskosnedke

Več soli kot pameti

02. apr ob 10:30, Grajsko gledališče, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

Lutkovno-pripovedovalski dogodek

Nastopata: Žiga Bunič in Vanja Iva Kretič
Izbor pravljic in pripovedk: Irena Cerar

Včasih smo vsi malo raztreseni, lahko bi rekli, da nam manjka soli v glavi, kot pravi Žiga, ki je na svojih potovanjih slišal in videl že marsikatero nespametno početje. Človeška neumnost kdaj res preseže zdravo mero dobrega okusa, včasih pa se ljudem, ki nimajo kaj veliko soli v glavi, godijo prav dobre stvari. No, vsaj v pravljicah je tako. Vas zanima v kateri? Žiga vam jo bo povedal na dolgo in široko, saj si takšne šaljive pripetljaje prav natančno zapomni.

Žiga Bunič se ukvarja s sinhronizacijo in prevajanjem risank, svoj glas posoja slušnim in slikovnim oglasom, nastopa na odrih, v interaktivnih igrah ter televizijskih serijah in muzikalih, je voditelj prireditev, slišimo ga lahko tudi na radiu. Na Ljubljanskem gradu je od leta 2019 član igralske ekipe in sodelavec v številnih projektih.

Vanja Iva Kretič zaključuje magistrski študij na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani. Je performerka in animatorka lutk, samozaposlena v kulturi. Z gledališčem kamišibaj je prejela nagrade na mednarodnem in domačem festivalu. Kot igralka in lutkarica deluje na Ljubljanskem gradu in v Lutkovnem gledališču Fru-Fru.


Dogodek je namenjen otrokom od 5. leta dalje.

Čas trajanja dogodka: 30 min

Da ne bi zamudili naslednjega dogodka, vam Friderik svetuje, da se prijavite na e-novičke.


Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Vstopnice

VSTOPNINA: 5 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

5.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Friderikovi pravljični dopoldnevi: Ljudskosnedke

Friderik je grajska podgana, ki na Ljubljanskem gradu živi že vse svoje življenje, zato ni čudno, da pozna sleherno zgodbo, ki se je pripetila za grajskimi zidovi. Poleg zgodb obožuje vse, kar diši po jedači.

Prikaži dogodke