Na vsebino

Vodstvo po razstavi Laibach: Svoboda vodi ljudstvo s kustosinjo razstave Lilijano Stepančič - ODPOVEDANO

29. okt ob 18:00, Galerija "S", Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

ODPOVEDANO!

Vračilo kupnine:
- na mestu nakupa,
- pri nakupu na spletni trgovini Ljubljanskega gradu nam pišite na info-center@ljubljanskigrad.si in se dogovorite za vračilo,
- pri nakupu na spletni strani Moje karte pišite na podpora@mojekarte.si in se dogovorite za vračilo.

Vračilo kupnine bo možno do 31. 3. 2021.

 

V javnosti ni povsem znano, da od ustanovitve leta 1980 Laibach ustvarja likovna in vizualna dela: plakate, slike, lesoreze, instalacije, videe, performanse in umetniške revialne projekte. Zanje se je prijel izraz Laibach Kunst.

Laibach Kunst zaznamuje samosvoj ustvarjalni retroavantgardni princip, ki je nastal s kompleksnim prepletom nove podobe neoekspresionizma, postkonceptualnih praks, pankovskega načina dela »naredi-sam« in heartfieldovskega kolažiranja. Iz te nevarne mešanice je zrasel specifični laibachovski vizualni izraz, ki sloni na eksplozivni apropriaciji popularnih podob, pripadajočih raznim kulturnim okoljem, z največkrat nasprotujočimi si ideologijami, kot so križ, skodelica kave, kovinar, jelen, bobnar ...

V štiridesetih letih so za koncerte, gledališke predstave, filme in razstave skupine Laibach nastali številni plakati. Izbor za razstavo na Ljubljanskem gradu je narejen tako, da opozarja na nekaj osnovnih značilnosti njihovega delovanja. Govori o štiridesetletnem obstoju, razvejanem mednarodnem delu in multimedijskem ustvarjanju. Kaže razvoj in variacije posameznih likovnih kod laibachovske ikonografije in razpon oblikovanja od začetne produkcije »naredi-sam«, ki je zavedno delovala robato in nekultivirano, do uglajene profesionalne izvedbe, ki še vedno preizprašuje ustaljene družbene norme in proizvaja paradoksalne družbene učinke. To pa je poglavitna moč umetnosti skupine Laibach.

Kustosinja razstave: Lilijana Stepančič

Zbirno mesto: Galerija "S"

Dodatni termini vodstev:

12. 11. 2020 (vodi član skupine Ivan Novak)
17. 12. 2020 (vodi kustosinja Lilijana Stepančič)
28. 1. 2021 (vodi član skupine Ivan Novak)

Vodstva bodo izvedena skladno z veljavnimi navodili NIJZ.

Vstopnice

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Odrasli 10.00 €
Študenti, upokojenci 7.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.