Na vsebino

Ogledi za gibalno ovirane osebe

Ker je Ljubljanski grad srednjeveška trdnjava, ima zelo razgiban teren, zato ni povsod primeren za dostop gibalno oviranim. Za najboljšo izkušnjo Ljubljanskega gradu smo pripravili poseben vodeni ogled. Pridružite se nam pri raziskovanju najlepših kotičkov gradu znotraj in zunaj obzidja.

Kaj lahko pričakujete?

Pester in prijeten vodeni ogled za gibalno ovirane sistematično predstavi lokacijo Grajskega griča in položaj trdnjave, v nadaljevanju pa zgodovinski stavbeni razvoj in arheologijo od preteklosti k sedanjosti. Vodeni ogled gradu je primeren za največ osem oseb na invalidskem vozičku.

INFORMACIJE

Cenik Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.
Urnik Vse dni v letu po predhodnem dogovoru.
Trajanje 60 minut
Izhodišče most pred glavnim vhodom
Jeziki slovenski, angleški, nemški, italijanski, francoski, španski, ruski, hrvaški

Potek ogleda

Ogled poteka po poti: tirna vzpenjača (ali glavni grajski vhod)–obhodna pot–mostovž (zunanjost Peterokotnega stolpa)–trta z ječo na prostem–Grajsko dvorišče–maketa gradu–kapela sv. Jurija (nivo kora)–Peterokotni stolp.

Po končanem ogledu si lahko individualno ogledate tudi stalne razstave Slovenska zgodovina (zgornji nivo), Lutkovni muzej ter Grajsko orožje.

Vstopnice

Ogledi za gibalno ovirane osebe so po predhodni najavi mogoči vse dni v letu. Potrebna je predhodna rezervacija termina na enega izmed spodnjih kontaktov. Rezervacije sprejemamo najmanj pet delovnih dni pred želenim terminom.

16 do 30 oseb 12,50 €* 15,50 €*
Vodeni ogled (cena na osebo) VSTOPNICA VSTOPNICA IN VZPENJAČA
2 do 5 oseb 25,00 €* 31,00 €*
6 do 15 oseb 18,75 €* 23,25 €*

* Gibalno ovirane osebe s spremljevalcem in osebe s posebnimi potrebami imajo za vodene oglede 50 odstotkov popusta na ceno vstopnic.

Veselimo se vašega klica

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

NA GRADU VEDNO DOGAJA

NA GRADU VEDNO DOGAJA

Meni je zelo všeč, da se pri nas vedno kaj dogaja. Uživam v glasbenih, filmskih, družabnih in izobraževalnih dogodkih, ker imam takrat veliko družbe. Se že veselim, da se vidimo.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!