• Edinstvena praznična doživetja nad mestom - Grajski december 2019

  V petek se bodo prižgale praznične luči v prestolnici in tudi na Ljubljanskem gradu se bodo začeli dogodki Grajskega decembra.

 • Petek zvečer zveni dobro - Tretja sezona Jazz Cluba Ljubljanski grad

  Ljubljanski grad oktobrske dogodke začenja glasbeno; po tridnevnem festivalu Grajska muzika, ki bo ta konec tedna (med 3. in 5. oktobrom) potekal v Hribarjevi dvorani gradu, in na katerem bodo nastopile priznane pevke, glasbenice in zasedbe: Raiven, projekt Tosca Beat in Anja Bukovec, se prihodnji konec tedna v Skalni dvorani začenja tretja sezona Jazz Cluba Ljubljanski grad.

 • Živahen utrip nad mestom in pod njim

  Ljubljanski grad in Hostel Celica v prvi polovici letošnjega leta s približno 10 odstotnim povečanjem števila prepeljanih potnikov, obiskovalcev in nočitev.

 • To poletje na Ljubljanskem gradu retrospektivna razstava Alana Hranitelja

  To poletje v osrednjih grajskih dvoranah (Palacij in Stanovska dvorana) pripravljamo retrospektivno razstavo z naslovom Vzporedni svetovi Alana Hranitelja. Ustvarjalni podvigi kostumografa Alana Hranitelja se prepletajo na področjih opere, gledališča in filma tako doma kot v tujini. Sodeluje z najpomembnejšimi in najbolj uveljavljenimi ustanovami po svetu.

 • Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi bo med 29. majem in 1. junijem 2019 odmeval v Hostlu Celica in na Ljubljanskem gradu

  Festival Godibodi, ki je v zadnjih 11-tih letih postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, se bo v letošnji dvanajsti sezoni odvijal na dveh prizoriščih; v zadnjem tednu maja s tremi večeri in koncerti zasedb Jernej Zoran in Ministrstvo resnice, Fed Horses, Edna, Ethnotrip z gosti, Adam Klemm Banda, Klemen Kotar & Dušni pastirji na letnem vrtu Hostla Celica, s projektom Sounds of Slovenia, ki bo pod taktirko priznanega slovenskega harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča povezal več kot dvajset glasbenic in glasbenikov, pa sklenil 1. junija na grajskem dvorišču.

  Umetniški vodja festivala Godibodi je Janez Dovč, koproducent pa Javni zavod Ljubljanski grad.

 • Prihajajo 9. grajski dnevi

  Več kot dvajset brezplačnih dogodkov bo zaznamovalo letošnje 9. grajske dneve; med 17. in 19. majem na Ljubljanskem gradu, v počastitev 114. obletnice, odkar je grad v mestni lasti.

 • Mogočni varuhi preteklosti in Grajsko orožje

  Osrednja tematska razstava v letu 2019 Mogočni varuhi preteklosti – Gradovi na Slovenskem in nova stalna postavitev Grajsko orožje odpirata vrata v prihodnjem tednu.

 • Ljubljanski grad prejemnik nagrade za produkt Ljubljanski grad za vas

  Javni zavod Ljubljanski grad na 5. mednarodnem kongresu zgodovinskih mest v hrvaškem Solinu: Hostel Celica sodeloval na okrogli mizi o podjetništvu v kulturnem turizmu, gradu pa nova nagrada za produkt Ljubljanski grad za vas.

 • Certifikat Gold Travelife za Hostel Celica

  Hostel Celica tudi v okviru novega upravitelja, Javnega zavoda Ljubljanski grad, uspešno zadostil vsem trajnostnim kriterijem in tako pridobil prestižno priznanje – certifikat Gold Travelife.

 • Ljubljanski grad in Hostel Celica v letu 2018

  Javni zavod Ljubljanski grad ocenjuje,da je bilo poslovanje v letu 2018 uspešno: tako na osrednji turistični točki – Ljubljanskem gradu kot tudi v prenovljenem in znova odprtem Hostlu Celica.