Na vsebino

Tridnevno romantično doživetje

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih, kulinaričnih in zabavnih doživetij. Na južnem pobočju Grajskega griča se razprostira Grajski vinograd, posebnost naše prestolnice, kjer uspeva grajsko vino. Pod gradom, ob trasi tirne vzpenjače, ravno prav odmaknjen od mestnega vrveža, pa imamo sodobno opremljen studio, ki ponuja udobno namestitev. Našo edinstveno ponudbo smo združili v unikatno doživetje za vaju.

Kaj lahko pričakujeta?

Tridnevni oddih, na katerem spoznavata bogato grajsko zgodovino, se po grajsko razvajata s kulinaričnimi dobrotami slovenske kuhinje, uživata na pikniku ob izbranih lokalnih dobrotah in okušanju grajskega vina v čarobnem Grajskem vinogradu, med pohajkovanjem po mestu začutita, zakaj ima naša prestolnica v svojem imenu besedo ljubezen, prenočita v studiu Friderik ali Eleonora, kjer si preteklost podaja roko s sedanjostjo, in začneta nov dan z grajsko kavo in rogljičkom v skoraj domači dnevni sobi Grajske kavarne.

fotka stolbe

Okvirni potek tridnevnega oddiha

Vajino tridnevno doživetje v zeleni oazi nad mestom se začne popoldan na mostu pred vhodom v grad. Grajski vodnik vaju po uvodnem pozdravu in kratki predstavitvi gradu popelje skozi drevored do Šanc, ki jih je ustvaril eden izmed največjih slovenskih arhitektov Jože Plečnik. Gozdna pot vaju pripelje do Grajskega vinograda, v katerem od leta 2016 uspeva 1050 trt bele in rdeče sorte grajskega vina. Katere in zakaj prav na tem mestu, vama bo razkril vodnik. Ko bo zanimivosti iz zgodovine in umetnosti dovolj, nastopi čas za odklop. Udobno se namestita med grajske trte in posežeta v piknik košaro z lokalnimi dobrotami, ki jih je za vaju skrbno izbral chef Igor Jagodic iz restavracije Strelec; le-ta se ponaša z Michelinovo zvezdico. Nazdravita z grajskim vinom in se po prijetni sprostitvi z vodnikom podata do gradu. Vodeni ogled se zaključi na dvorišču, ob grajski trti, potomki najstarejše trte na svetu z mariborskega Lenta.  

Nočitev v studiu Na Stolbi ter jutranja kava z rogljičkom in pogledom na Grajsko dvorišče iz Grajske kavarne, potem pa vzpon na Razgledni stolp, ki ponuja najlepši razgled na mesto in okolico, in še malo spoznavanja grajske zgodovine; morda bo čas še za igro grajski pobeg. Naj se vajino spoznavanje mesta in gradu zaokroži s spoznavanjem slovenske kulinarike in kosilom v Gostilni na Gradu. Od tu pa v mesto, kjer si lahko privoščita prijeten sprehod vzdolž reke Ljubljanice. Nočitev v studiu Na Stolbi.

Verjamemo, da bosta iz našega mesta odnesla lepe spomine in se k nam rada vrnila.

*Časovni potek oddiha je okviren. Glede na čas vašega prihoda v mesto, letni čas, vremenske razmere in vajine želje ga lahko sestavimo tudi v drugačnem časovnem zaporedju.

Pošljite nam povpraševanje in želeni termin prihoda in odhoda na e-naslov: trzenje@ljubljanskigrad.si
Preverili bomo nastanitvene možnosti in vam poslali ponudbo.

Cena tridnevnega oddiha: 635,00 €   

Cena vključuje: sodelovanje grajskega vodnika ali vodnice, ki vaju pričaka na mostu pred vhodom v grad, vodeni ogled v slovenskem ali angleškem jeziku, piknik košaro za dve osebi, grajski vstopnici in vožnjo s tirno vzpenjačo, nočitvi za dve osebi v izbranem studiu Na Stolbi, jutranjo kavo in rogljiček za dve osebi v Grajski kavarni, trihodni meni kosila ali večerje v Gostilni na Gradu za dve osebi (pijača ni vključena v ceno).

Splošni pogoji prodaje in izvedbe mestnega oddiha med grajskimi zidovi in trtami

*Ob vnaprejšnjem povpraševanju je mogoče rezervirati tudi več kot dve nočitvi, ki sta vključeni v ceno. Dodatna nočitev se obračuna na podlagi veljavnega cenika oziroma ponudbe, ki vama jo bomo pripravili.

Ponudba velja v vnaprej dogovorjenih in potrjenih terminih med aprilom in oktobrom.

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

VODENI OGLED RAZKRIJE VEČ!

VODENI OGLED RAZKRIJE VEČ!

Na gradu je toliko čudovitih reči, ki bi vam jih rad pokazal. Žal vas osebno ne morem peljati okrog, toda naši vodniki vas bodo z veseljem. Fino se boste imeli.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!