Na vsebino

Parkirišče Ljubljanski grad

Grajski grič je zelena oaza nad našim mestom. Ljubljanski grad je imetnik certifikata zeleni ključ in nosilec znaka Slovenia Green Attraction, zato obiskovalce vabimo, da za prihod na Ljubljanski grad izberete katerega izmed trajnostno naravnanih prihodov, kot so z vzpenjačo ali z električnim vlakcem Urban, prihod po kateri izmed pešpoti ali s kolesom; vse možnosti najdete na tej povezavi. Za organizatorje dogodkov v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom izvajamo tudi avtobusne prevoze.
Če pa se do Grajskega parka vendarle pripeljete z osebnim avtomobilom, je na tem območju urejeno plačljivo parkirišče Ljubljanski grad s 40 parkirnimi mesti; eno od teh je namenjeno gibalno oviranim osebam oz. invalidom, dve mesti, opremljeni z električno polnilnico, pa sta namenjeni električnim vozilom.

 

 CENIK PARKIRANJA

1. ura 2,00 €
2. ura
2,00 €
Vsaka nadaljnja ura 2,50 €
Izgubljena kartica 30,00 €
Brezplačno parkiranje 15 minut

 

Načini plačila:

•    z gotovino (EUR);
•    s plačilnimi in kreditnimi karticami (MasterCard, Visa, BA, Maestro);
•    z EasyPark CameraPark (uporabnik mora imeti omogočeno opcijo v aplikaciji EasyPark, uporaba aplikacije in obračun provizije je v skladu s Splošnimi pogoji, objavljenimi na  tej povezavi)

Obratovalni čas parkirišča in čas dostopa do parkirišča

Obratovalni čas parkirišča je vse dni v letu od 0.00 do 24.00.
Dostop do parkirišča je mogoč, ko je dvignjena zapornica na Cesti slovenskih kmečkih uporov, to je med 9.00 in 23.00. Poravnati parkirnino in zapustiti parkirišče je mogoče tudi po tej uri; zapornica na Cesti slovenskih kmečkih uporov se pri izhodu po 23. uri dvigne avtomatsko.

Splošni pogoji parkiranja na parkirnih površinah na Ljubljanskem gradu so objavljeni; preberite jih na tej povezavi.