Novice

Izberi leto

Ta vikend smo na Ljubljanskem gradu obudili tradicionalno zgodbo o jaslicah, ki pa so jo mladi ustvarjalci posodobili in vedno aktualno zgodbo prenesli v sedanji čas. Žive jaslice vabijo k ogledu še danes in jutri ter med 2. in 6. januarjem 2015.

Zadnji plesni večer v tem letu, to soboto, smo plesali božiču in novemu letu naproti. Praznično ni bilo samo razpoloženje plesalcev in gostov, tak je bil tudi izbor glasbe.

Sinoči je bilo v Palaciju že mogoče začutiti božično razpoloženje, ki so nam ga pričarali nastopajoči na koncertu z naslovom Božično drevo.

Na sobotni delavnici »Naredim – podarim« smo bili dobrodelni. Zvezi prijateljev mladine Moste–Polje smo izročili sto toplih šalov.

Violončelist Gavriel Lipkind je sinoči osupnil občinstvo v Stanovski dvorani in upravičil sloves enega najboljših mlajših violinistov na svetu.

S prazničnimi pesmimi otroškega pevskega zbora OŠ Vide Pregarc in pravljico po motivih Vesel božič, Mišek Matiček smo včeraj začeli naš glasbeno-pravljični teden.

3. decembra, ko se spominjamo obletnice rojstva slovenskega poeta Franceta Prešerna, kulturne ustanove tradicionalno odpirajo svoja vrata, med njimi tudi Ljubljanski grad.

Eden najbolj ustvarjalnih in vsestranskih slovenskih skladateljev in glasbenikov Vasko Atanasovski je v zasedbi Musica Cubicularis sinoči sklenil koncertni cikel »Gost z gosti na Ljubljanskem gradu«.

Saksofonist Oskar Laznik in pianist Tadej Horvat sta sinoči pričarala izjemen večer na 5. koncertu Zvokov klasike na Ljubljanskem gradu.

Včeraj in danes je na uradnem obisku v Sloveniji podpredsednik kitajske vlade Wang Yang s 150-člansko gospodarsko delegacijo.