Na vsebino

Posebna ponudba za seniorje

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in zabavnih vsebin. Sodoben grad z bogato vsebino – Ljubljanski grad.

Zakaj ne bi obiska slovenske prestolnice doživeli nekoliko drugače? Ljubljanski grad, Ljubljanski potniški promet in restavracija Vodnikov hram vas vabimo, da spoznate trajnostne načine dostopa do gradu in vožnje po mestu, odpotujete v preteklost z grajskim časovnim strojem ter se razvajate na okusnem kosilu. Na Ljubljanski grad se boste povzpeli s panoramsko tirno vzpenjačo. Namesto običajnega ogleda boste na doživljajskem vodenem ogledu Časovni stroj obiskali šest prelomnih obdobij, ki so zaznamovala zgodovino Ljubljanskega gradu in razvoj našega mesta. Na vsaki časovni postaji vas bo pričakala kostumirana osebnost iz tistega časa in vam povedala zanimivosti iz svojega obdobja. Z električnim vlakcem Urban se boste z Grajskega griča odpeljali v mesto in vožnjo zaključili na Stritarjevi ulici, od tam pa do restavracije Vodnikov hram, kjer vam bodo postregli kosilo s tremi hodi.

Kaj lahko pričakujete?

Paket Za seniorje je namenjen skupinam z najmanj dvajset udeleženci. Za čas prihoda na Ljubljanski grad predlagamo med 10.00 in 12.00. Vodeni ogled Časovni stroj traja eno uro, vožnja po Ljubljani z vlakcem Urban tudi približno uro, nato bo čas za kosilo. 

Cena paketa

Cena paketa znaša 31,5 EUR na osebo in vključuje: enosmerno vozovnico za tirno vzpenjačo, vodeni ogled Časovni stroj, vožnjo z električnim vlakcem Urban ter kosilo (s tremi hodi) v restavraciji Vodnikov hram.

foto

Kontakt

Prijave sprejemamo na e-naslov janez.konda@ljubljanskigrad.si; na voljo smo tudi za vse dodatne informacije.

Janez Konda

01 306 42 19

031 314 468

janez.konda@ljubljanskigrad.si

V sodelovanju z:

 

LPP logo

 

vodnikov hram logo

 TU SEM, TUUU!

TU SEM, TUUU!

Vam je moj, pardon, naš grad všeč? Potem le pridite spoznati še mene. Najdete me v Grajski trgovini pod Grajsko kavarno.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!