Na vsebino

Praznični Friderik za podjetja

Praznični program z obiskom dedka Mraza

Čeprav se zdi, da so praznični dnevi še daleč, pa so že skorajda pred vrati. Prihaja čarobni čas, za vsakega otroka težko pričakovano obdobje.
Ste se v vašem podjetju že odločili, kako boste letos presenetili otroke ali otroke svojih zaposlenih?

Nemara odločitve še niste sprejeli, ste pa o njej zagotovo že razmišljali. Zato vam v nadaljevanju z veseljem predstavljamo možnost ogleda lutkovne predstave z naslovom Friderik, grajska podgana, ki je bila zasnovana po istoimenski knjižni predlogi. Za manjša podjetja pa smo pripravili nov animacijski program Friderik, babica Zima in mogočni talisman.


Izbirate lahko med dvema paketoma:

I. FRIDERIK, grajska podgana

Lutkovna predstava z obiskom dedka Mraza
 
Trajanje predstave: 30 minut
Lokacija: Ljubljanski grad ali kot gostujoča predstava (Grad na obisku)
Predstavi sledita obisk dedka Mraza in obdarovanje.
Trajanje dogodka je odvisno od števila otrok (najdlje 120 minut).
Predstava je primerna za otroke od 3. leta starosti dalje.

A.    Lokacija: Ljubljanski grad

Cena predstave z obiskom dedka Mraza v dvorani za do 90 oseb: 550 EUR*
Cena predstave z obiskom dedka Mraza v dvorani za do 180 oseb: 1100 EUR*

B.    Lokacija: Grad na obisku (gostujoča predstava)

Cena predstave z obiskom dedka Mraza: 650 EUR*

* V ceno niso vključeni stroški daril za otroke. Pri obdavčljivih storitvah je DDV vključen v ceno. Kulturne storitve so v skladu s 13. točko 42. člena ZDDV-1 v povezavi s 1. točko 69. člena Pravilnika o izvajanju ZDDV-1 oproščene DDV-ja.

 

O PREDSTAVI
Friderik ni ena od običajnih podgan, ki prebivajo na Ljubljanskem gradu, ampak je pravi gospod in grajska legenda. Na gradu živi že stotine let, pozna vse skrivne prehode in ječe, bil je priča vsemu, kar se je na gradu dogajalo. Kličejo ga Friderik Prvi, ker je pri vsem prvi. Bil je na prvi bojni črti, ko so Ljubljano napadli Turki. Ko so v Napoleonovih časih grad zasedli Francozi, se je prvi naučil peči francoske rogljičke in … govori se, da se je prvi tudi poljubljal po francosko. Spoznal je vse jetnike, ki so bili zaprti v grajskih ječah, in nekaterim tudi pomagal na »smrdljivo« svobodo.

Lutkovna predstava, nastala po prigodah, zapisanih v slikanici Friderik, grajska podgana, bo otroke popeljala v skrivnostni svet Ljubljanskega gradu. Najboljši grajski vodnik, podgana Friderik, ki na gradu prebiva že odkar ta stoji na Grajskem griču, bo predstavil zgodovino gradu in mesta, pomembne dogodke, ki so se dogodili, in pomembne osebnosti, ki so povezane z zgodovino gradu. In vse to na igriv in zabaven način namiznega lutkovnega gledališča.

friderik, grajska podgana foto

Izbirate lahko med termini v obdobju od 21. 11. do 22. 12. 2022. Rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih terminov.  

Za rezervacije pokličite Anko Hančič po telefonu 01 232 99 94 vsak delavnik med 8. in 16. uro ali ji pišite na naslov anka.hancic@ljubljanskigrad.si

II. FRIDERIK, BABICA ZIMA IN MOGOČNI TALISMAN

Praznična pustolovščina in delavnica talismanov z obiskom dedka Mraza
 
Trajanje animacije in delavnice: 45 minut
Lokacija: Ljubljanski grad
Animacijskemu programu in delavnici sledita obisk dedka Mraza in obdarovanje.
Trajanje dogodka je odvisno od števila otrok.
Program je primeren za otroke od 3. leta starosti dalje.

A.    Cena animacije z obiskom dedka Mraza: 300 EUR* (do 90 minut) za do 15 otrok

B.    Cena animacije z obiskom dedka Mraza: 400 EUR* (do 120 minut) za do 30 otrok

*V ceno niso vključeni stroški daril za otroke. Pri obdavčljivih storitvah je DDV vključen v ceno. Kulturne storitve so v skladu s 13. točko 42. člena ZDDV-1 v povezavi s 1. točko 69. člena Pravilnika o izvajanju ZDDV-1 oproščene DDV-ja.

Dodatna možnost: najem prostora Zmajev brlog za pogostitev in prosto igro z možnostjo uporabe igrač, rekvizitov ter kuhinje (dodatnih 60 minut): cena 150 EUR*

        
O PROGRAMU
Friderik zelo rad pomaga, še raje pa ušpiči kakšno lumparijo, posebej za praznike, ko so vsi zelo dobre volje in mu nihče ne zameri. Vendar pa je letos vse drugače. Gozdne živali so Frideriku potožile, da jih zelo skrbi, ker babici Zimi iz leta v leto vedno bolj pešajo moči. Že sedaj so zime vse krajše in mile, zato si narava ne spočije, pa tudi živalim se vse slabše godi. Pa ne le to! Tudi usoda praznikov je negotova, saj so le še poredko odeti v snežno odejo in dedek Mraz na svojih saneh vse težje obišče našo deželo. Friderika, ki ima presenečenja in praznike nadvse rad in za nič na svetu ne bi želel ostati brez daril, hkrati pa želi pomagati svojim gozdnim prijateljem, vse našteto zelo skrbi. Tako zelo, da je nekaj njegovih čudovitih brčic čez noč osivelo. Od tedaj cele dneve in noči išče rešitev. Pred kratkim pa mu je pod tačke prišel starodaven zvitek naših prednikov, ki govori o mogočnih talismanih, ki so varovali naravo in povrnili moči živalim. Še je upanje! Friderik nam bo z veseljem pomagal narediti talismane, ki bodo pomagali babici Zimi, dedku Mrazu in gozdnim prijateljem.

foto

Izbirate lahko med termini v obdobju od 21. 11. do 23. 12. 2022. Rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih terminov.  

Za rezervacijo ali dodatna vprašanja pokličite Anko Hančič po telefonu 01 232 99 94 vsak delavnik med 8. in 16. uro ali ji pišite na naslov anka.hancic@ljubljanskigrad.si.