Na vsebino

Glavni kuhar

04. april 2025 Rok za prijavo: 19. april 2025

Število prostih delovnih mest: 1

Opis delovnega mesta: vodenje, koordiniranje, razporejanje in nadzorovanje izvajanja dela osebja kuhinje, priprava in izdelava hladnih in toplih jedi ter sladic po dnevnih menijih in jedilnem listu, priprava jedilnih listov, dnevnih menijev ter izračun za posamezna jedila ali obroke, sodelovanje pri pripravi načrtov, poročil, analiz kuhinjskega dela obrata, spremljanje strokovnih novosti in prehrambenih smernic načinov prehranjevanja in uporabo le-teh, pravočasno obveščanje o potrebah kuhinje in zalogah živil, naročanje in prevzemanje živil in drugega blaga za pripravo hrane, čiščenje, priprava in toplotna obdelava živil, razdeljevanje živil in jedi na posamezne obroke, garniranje in dekoriranje jedi, poznavanje in uporaba receptov za posamezne jedi, poznavanje normativov za porabo živil in posamezne obroke gotovih jedi ter poznavanje in upoštevanje prehrambenih vrednosti živil, skrb za pravilno uporabo kuhinjskih naprav in opreme ter njihovo vzdrževanje, priprava podatkov za dnevni obračun porabljenih živil ter vodenje evidenc o izdanih obrokih hrane, porabi živil in zalog, dosledno upoštevanje predpisov HACCP ter predpisov varstva pri delu in varstva pred požarom, po nalogu direktorja opravljanje drugih nalog v skladu z zakonodajo, splošnimi akti zavoda in strokovno usposobljenostjo.

Zahtevana stopnja izobrazbe: srednja splošna ali strokovna izobražba, V. Smer: gostinska ali druga ustrezna smer

Zahtevane delovne izkušnje: 1 leto

Funkcionalna in specialna znanja:
-    komunikacijske, organizacijske in ročne spretnosti,
-    poznavanje tehnologije priprave hrane,
-    poznavanje higienskih in tehničnih predpisov s področja dela.

Posebni pogoji: zdravstvena sposobnost

Druge zahteve oz. znanja: vozniški izpit B-kategorije

Znanje tujih jezikov: znanje enega tujega jezika na srednješolski ravni  

Trajanje zaposlitve: nedoločen čas,  poskusno delo 3 mesece

Rok za prijavo: 04. 04.– 19. 04. 2025

Delovni čas: praviloma enoizmensko delo, občasno delo v manj ugodnem delovnem času, delo ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Način prijave kandidatov: vloga z življenjepisom v Službo za kadrovske in splošne zadeve na e-mail: nika.valentincic@ljubljanskigrad.si.