Na vsebino

En grad,
mnogo doživetij

Sodoben grad z bogato zgodovino

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in še drugače zabavnih vsebin. Vsakič ko si zaželite biti bližje soncu oziroma kadar potrebujete drugačen pogled na svet, hrano za dušo ali okusen obrok, je pravi trenutek, da se povzpnete na Ljubljanski grad.

Zakaj na grad Zakaj na grad

Grajska doživetja

Časovni stroj

Zgodovina gradu je pestra in osupljiva. Grad je skozi stoletja igral pomembno vlogo in ostal mestni simbol. Bi radi izvedeli več, toda niste navdušeni nad običajnimi ogledi? Predlagamo vam nekaj čisto drugačnega, kar vam bo odprlo povsem novo doživetje zgodovine. Vstopite v grajski časovni stroj in se pustite odpeljati nekam daleč v preteklost!

Več

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Več

Dogodki na gradu

Razstave

Ana Lazovski: Čarobnost klobučarstva

od 16. maj do 22. sep 2024, od 9:00 do 20:00

Prostorska postavitev

Več

Razstave

Sreča in veselje na fotografijah Marjana Cigliča

od 15. feb do 02. jun 2024, od 9:00 do 20:00

Fotografska razstava

Več

Grajske novice

Čarobnost klobučarstva smo poimenovali prostorsko postavitev, ki je od sinoči na ogled na Ljubljanskem gradu.

Naj vas očara Ana Lazovski na novi razstavi v Peterokotnem stolpu

Te zanima zgodovina in bi rad/a svoje znanje delil/a z obiskovalci iz celega sveta? Pridruži se naši ekipi na Ljubljanskem gradu!

Si želiš pridobiti delovne izkušnje na eni izmed najbolj obiskanih turističnih točk v Ljubljani?

Vodeni ogled s posebnim doživetjem, ki smo ga za vas skrbno pripravili z grajskim vodnikom, košarico pa napolnili z lokalnimi dobrotami in grajskim vinom, je novi produkt, ki vabi v zeleno okolje nad mestom.

Ste za piknik med grajskimi trtami?
ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!